Hardscape Trends for Outdoor Living

1
Hardscape Trends for Outdoor Living
image_pdf

ΕΝΑΟι ιδιοκτήτες σπιτιού αγκάλιασαν τη ζωή σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, έδωσαν προτεραιότητα σε λειτουργικούς εξωτερικούς χώρους για να χαλαρώσουν, να εργαστούν και να περάσουν χρόνο με την οικογένεια. Και, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το 85% των ειδικών1 πιστεύουν ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πιο πρόθυμοι να επενδύσουν σε εξωτερικούς χώρους διαβίωσης φέτος. Χώροι που συνήθως παραμελούνταν ή χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα για μήνες κάθε φορά έχουν γίνει απαραίτητοι για τη ζωή στο σπίτι, δίνοντας στους εργολάβους την ευκαιρία να συνεργαστούν σε μια ποικιλία έργων.

Μία από τις κορυφαίες τάσεις φέτος είναι η στροφή από το σχεδιασμό χώρων για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε λειτουργικούς, καθημερινούς χώρους. Πριν από την καραντίνα και την κοινωνική απόσταση, οι περισσότεροι υπαίθριοι χώροι διαβίωσης χρησιμοποιούνταν για διασκέδαση. Τώρα, τέσσερις στους πέντε ιδιοκτήτες σπιτιού στην προαναφερθείσα μελέτη ανέφεραν ότι ήθελαν να κάνουν αλλαγές για να τους βοηθήσουν να απολαμβάνουν και να χρησιμοποιούν το χώρο τους πιο συχνά, με το 35% να λέει ότι η εξωτερική κατοικία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας επιθυμιών τους.

Hardscape Trends for Outdoor Living

(Φωτογραφία: Belgard)

Με τη μεταβαλλόμενη νοοτροπία του τρόπου με τον οποίο οι ιδιοκτήτες σπιτιού χρησιμοποιούν τους υπαίθριους χώρους διαβίωσής τους, τα έργα που υποστηρίζουν την απομακρυσμένη εργασία, την άσκηση, το μαγείρεμα και το φαγητό είναι δημοφιλή. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας θα πρέπει να είναι σημαντική για τους εργολάβους όταν σχεδιάζουν με τους πελάτες τους. Για παράδειγμα, όταν δημιουργείτε έναν πρόσθετο χώρο εργασίας από το σπίτι, οι ιδιοκτήτες σπιτιού χρειάζονται μια σταθερή σύνδεση Wi-Fi και προσβάσιμες ηλεκτρικές πρίζες για φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές. Τα στοιχεία θέρμανσης και ψύξης καθώς και ο φωτισμός είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της χρηστικότητας όλο το χρόνο. Μάλιστα, οι ειδικοί προβλέπουν το 48% των εξωτερικών χώρων2 θα προσαρμοστεί ώστε να επιτρέπει τη χρήση σε οποιαδήποτε εποχή.

Μεγαλύτεροι χώροι, περισσότερα μοτίβα

Καθώς περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού αναζητούν υπαίθρια διαβίωση, οι χώροι γίνονται όλο και μεγαλύτεροι. Οι υπαίθριες κουζίνες, τα σαλόνια, οι σταθμοί ψησίματος και τα αίθρια γίνονται όλο και πιο απαιτητικά για να γίνουν αυτοί οι χώροι πραγματικά πολλαπλών χρήσεων. Οι υπαίθριες κουζίνες αναμένεται να είναι η πιο επιθυμητή προσθήκη φέτος, σύμφωνα με το 61% των εμπειρογνωμόνων της υπαίθριας διαβίωσης που συμμετείχαν πρόσφατα στην έρευνα, ακολουθούμενες από συνδυασμό βεράντας και βεράντας.

Ενώ το μέγεθος των εξωτερικών χώρων αυξάνεται, νέα μοτίβα και στυλ σχεδίασης γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Οι μινιμαλιστικές, ουδέτερες παλέτες χρωμάτων είναι βασικός πυλώνας τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να αποτελούν κορυφαία επιλογή. Αυτά τα χρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσετε ένα ήρεμο, χαλαρωτικό περιβάλλον. Επιλογές από τα φετινά Χρώματα της Χρονιάς, όπως το Ultimate Grey, επηρεάζουν επίσης τις αποφάσεις των πελατών και διευκολύνουν την εφαρμογή τονισμών και χρωμάτων, όπως το Χρώμα της Χρονιάς 2021 του Belgard, Marigold.

Τα αρθρωτά, γεωμετρικά μοτίβα είναι επίσης κορυφαία επιλογή και ταιριάζουν καλά με αυτή τη συνολική αισθητική. Αυτά τα μοτίβα δημιουργούν καθαρές, απλές γραμμές που προσθέτουν στο ηρεμιστικό αποτέλεσμα των ουδέτερων τόνων. Αυτά τα μοτίβα κατασκευάζονται επίσης συνήθως μέσω υλικών αρθρωτού στυλ, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία σχεδιασμού απλούστερη. Modular οι πλακόστρωτες δουλεύουν με κοινά ονομαστικά μεγέθη, έτσι οι ιδιοκτήτες σπιτιού και οι εργολάβοι έχουν τη δυνατότητα να παίζουν περισσότερο με το σχήμα, το μέγεθος και την υφή. Κάνουν επίσης την ενσωμάτωση ευκολότερη, με λιγότερο χρόνο εγκατάστασης που απαιτείται.

Τι γίνεται όμως με τους ιδιοκτήτες σπιτιού που απολαμβάνουν τις αστικές, πιο συμπαγείς πόλεις που μπορεί να μην έχουν τόσο πολύ χώρο για χρήση; Οι μικροχώροι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε έναν μικρότερο εξωτερικό χώρο. Μικρά χαρακτηριστικά νερού ή φωτιάς, ζαρντινιέρες και κάθετοι κήποι, ακόμη και πισίνες με βυθό μπορούν να εγκατασταθούν κατά μήκος των γραμμών οικοπέδων ή περιφράξεων — ακόμη και στις στέγες.

Καθώς διανύουμε το 2021, αλλά το ενδιαφέρον για την υπαίθρια ζωή δεν δείχνει σημάδια μείωσης. Οι κατασκευαστές και οι εργολάβοι θα πρέπει να παραμένουν ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις, υλικά και τεχνικές εγκατάστασης. Με τα κατάλληλα εργαλεία και ιδέες στη θέση τους, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν καταπληκτικούς χώρους επιτυχίας.

βιβλιογραφικές αναφορές

1 www.fixr.com/blog/2021/05/06/outdoor-living-trends-2021/#around-50-of-outdoor-space-will-be-adapted-for-year-all-year-use-in-2021
2 www.houzz.com/magazine/half-of-homeowners-have-continued-remodeling-during-the-pandemic-stsetivw-vs~136160464

Ο Raboine είναι διευθυντής οικιστικών σκηνικών στο Belgard. Εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι εργολάβοι και οι αντιπρόσωποι της Belgard λαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα κατηγορίας. Ο Raboine ξεκίνησε την καριέρα του ως εργολάβος πριν από περισσότερα από 25 χρόνια.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected].

Θέλετε να μιλήσετε για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση τοπίου με συναδέλφους επαγγελματίες φροντίδας γκαζόν και τοπίου; Λάβετε μέρος στις συζητήσεις στο Φόρουμ σχεδίασης και εγκατάστασης τοπίου στο www.expired-link.com.

Schreibe einen Kommentar