A Citizen’s Guide to Backyard Carbon Farming ⋆ Big Blog Of Gardening

0

Τίτλος: Growing Good Food, A Citizen’s Guide To Backyard Carbon Farming
Συγγραφέας: Acadia Tucker
Εκδότης: Stone Pier Press

Πουλήστε το rototiller σας και αφήστε τα συνθετικά λιπάσματα. Φυτέψτε έναν κήπο νίκης για το κλίμα και απολαύστε πλούσιο φαγητό με λιγότερη δουλειά.

Αναθεώρηση βιβλίου για την καλλιέργεια καλού φαγητού acadia tucker

Αγορά στο Amazon: Growing Good Food: A Citizen’s Guide to Backyard Carbon Farming


Η καλλιέργεια άνθρακα και οι πρακτικές αναγέννησης στην πίσω αυλή ακούγονται σαν μεγάλες ιδέες – και είναι. Αλλά ο συγγραφέας και αναγεννητικός αγρότης Acadia Tucker θέλει κάθε κηπουρός να γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ απλές ιδέες. Εάν κάθε κηπουρός τους αγκάλιαζε και φύτεψε έναν κήπο νίκης για το κλίμα, θα συμβάλλαμε σημαντικά στη μείωση του άνθρακα της ατμόσφαιρας και στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, όλοι θα έτρωγαν πολύ πιο υγιεινά. Η ομορφιά της ιδέας είναι ότι η ποιότητα των τροφίμων που καλλιεργείτε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση του κλίματος. Και αυτό είναι win/win για όλους.

Ο Tucker έχει μια μοναδική οπτική για την κλιματική κρίση. Εργαζόμενη ως αγρότης από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον έως το Νιου Χάμσαϊρ, έχει δει ριζικές, απρόβλεπτες αλλαγές στο κλίμα που αποδεκάτισαν τις ευαίσθητες ετήσιες καλλιέργειες, αλλά γλίτωσαν τα πολυετή φυτά. Έχει δει επίσης τη διαφορά που κάνει σε αυτές τις καλλιέργειες όταν το έδαφος περιέχει άφθονη οργανική ύλη σε σύγκριση με το παραδοσιακά καλλιεργούμενο έδαφος που δεν περιέχει. Είναι συναρπαστικό να διαβάζεις για τις στρατηγικές που χρησιμοποίησαν εκείνη και οι συνεργάτες της για την αποκατάσταση ενός παλιού φυτωρίου και πώς ορισμένες παραδοσιακές μέθοδοι απέτυχαν παταγωδώς. Η εμπειρία είναι πράγματι ο καλύτερος δάσκαλος.

Τι είναι ένας κήπος νίκης για το κλίμα;

Σκεφτείτε το βαθύ δάσος. Εάν έχετε κάνει ποτέ πεζοπορία σε βαθιά δάση, ξέρετε πόσο αξιοσημείωτο είναι – και αυτό συμβαίνει επειδή κανένας άνθρωπος δεν παρενέβη στον φυσικό κύκλο ανάπτυξης ή, το πιο σημαντικό, στο έδαφος. Χρόνια πλούσιου σε άνθρακα υλικό έχουν πέσει και αποσυντεθεί και έχουν παγιδευτεί εκεί, και θα παραμείνει έτσι για χιλιάδες χρόνια, εκτός και μέχρι να αποψιλωθεί. Τα φυτά αναπτύσσονται διαρκώς, δημιουργώντας ένα πλούσιο οικοσύστημα, ανενόχλητο και χωρίς ανθρώπινα χέρια.

Η ιδέα ενός κήπου νίκης για το κλίμα είναι «ριζωμένη» στο παράδειγμα του βαθιού δάσους. Οι πολυετείς καλλιέργειες τροφίμων επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο – αυτές με ξυλώδη δομή όπως τα οπωροφόρα δέντρα και τα σμέουρα αποθηκεύουν άνθρακα, αυτές που αναπτύσσονται κοντά στο έδαφος όπως οι φράουλες λειτουργούν ως κάλυμμα εδάφους. Εάν οι κηπουροί καλλιεργούν κυρίως πολυετείς καλλιέργειες όπως βατόμουρα, σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες, οπωροφόρα δέντρα, σπαράγγια, ραβέντι, σπανάκι, πατάτες, σκόρδο, κατσαρό λάχανο, μαρούλια, ποικιλία βοτάνων και παρόμοιες καλλιέργειες, περισσότερος άνθρακας θα αποθηκευτεί στα φυτά και το χώμα. Η φύτευση πολυετών φυτών σημαίνει ότι το έδαφος παραμένει σχετικά αδιατάρακτο για χρόνια μετά τη φύτευση, δημιουργώντας οργανική ύλη στο έδαφος, η οποία τροφοδοτεί τα φυτά, αποθηκεύει άνθρακα και διαχειρίζεται το νερό.

Ίσως να μην συνειδητοποιείτε ότι όλες οι καλλιέργειες που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να καλλιεργηθούν ως πολυετή φυτά. Τα κομμάτια πατάτας μπορούν να μείνουν στο έδαφος μετά τη συγκομιδή, όπως και οι σκελίδες σκόρδου για να αναπτυχθούν την επόμενη χρονιά. Ορισμένες ποικιλίες κρεμμυδιών θα επιστρέφουν χρόνο με τον χρόνο. Ένα φυτό σπανακιού, λάχανο ή μαρούλι που μένει για να σπαρθεί δημιουργεί πολλά φυτά την επόμενη άνοιξη (απλώς φροντίστε να φυτέψετε ένα κειμήλιο, όχι μια υβριδική ποικιλία). Ακόμη και οι πιπεριές μπορούν να καλλιεργηθούν αιωνίως εάν το φυτό μεταφερθεί σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε περιοχές που δέχονται παγετό.

Περίπου το ήμισυ του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο απορροφάται από τους ωκεανούς, τα φυτά και το έδαφος. Το έδαφος κάνει το μεγαλύτερο μέρος της ανύψωσης βαρών, αποθηκεύοντας τέσσερις φορές περισσότερο άνθρακα από τα φυτά. Διακόπτουμε αυτόν τον κύκλο οργώνοντάς τον, απογυμνώνοντάς τον από δάση, απλώνοντας χημικά πάνω του και αφήνοντάς τον γυμνό, και αυτό έχει τρομερές συνέπειες. Όταν το έδαφος αποικοδομείται, τα μόρια που δεσμεύουν τον άνθρακα διασπώνται, απελευθερώνοντάς τον πίσω στον αέρα. Αντί να απορροφά άνθρακα, το εξαντλημένο έδαφος συμβάλλει περαιτέρω στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Οι αναγεννητικές πρακτικές καλλιεργούν τα τρόφιμα με τρόπο που επιστρέφει τον ατμοσφαιρικό άνθρακα πίσω στο έδαφος, μια διαδικασία που ονομάζεται δέσμευση. Και όλα ξεκινούν από τα φυτά.Acadia Tucker, Καλλιέργεια Καλών Τροφίμων

Σε Growing Good Food: A Citizen’s Guide to Backyard Carbon Farmingο Tucker παρουσιάζει το βασικό σχέδιο για την κατασκευή ενός κήπου νίκης για το κλίμα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας: χαρτογράφηση του ιστότοπού σας, όπου το καλύτερο σημείο στην ιδιοκτησία σας είναι να ξεκινήσετε τον κήπο σας, χτίζοντας υπερυψωμένα κρεβάτια, περιποίηση του εδάφους σας, σάπια φύλλα, τα βασικά της κομποστοποίησης , πώς να ξεκινήσετε φυτά σε εσωτερικούς χώρους, ποια φυτά να μεγαλώσετε και πολλά άλλα.

Ακολουθώντας τις συμβουλές του Tucker, μπορείτε να συμβάλετε στη δέσμευση άνθρακα στον κήπο σας, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, και να απολαύσετε μια πλούσια γιορτή με φρούτα, βότανα και λαχανικά κάθε χρόνο. Η ειρωνεία είναι ότι μόλις δημιουργηθούν οι πολυετείς καλλιέργειές σας, θα κάνετε λιγότερη δουλειά από ό,τι αν καλλιεργούσατε ετήσιες καλλιέργειες που έπρεπε να αντικαθίστανται κάθε χρόνο και να ξεριζώνονται και να ποτίζονται με σύνεση. Είναι πολύ καλή συμφωνία από οποιαδήποτε άποψη. Ως δια βίου κηπουρός, κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα πριν από χρόνια – δεν σκεφτόμουν τη δέσμευση άνθρακα, απλώς να κάνω λιγότερα στον κήπο μου (με την ηλικία έρχεται η σοφία).

Το Growing Good Food περιλαμβάνει επίσης εκκλήσεις για δράση και γνώσεις από ηγέτες του αναγεννητικού κινήματος, συμπεριλαμβανομένων των David Montgomery, Gabe Brown και Tim LaSalle. Καλλιέργεια καλού φαγητού: Οδηγός πολιτών για την καλλιέργεια άνθρακα στην κατώφλι είναι σύντροφος σε Καλλιέργεια πολυετών τροφών: Ένας οδηγός πεδίου για την εκτροφή ανθεκτικών βοτάνων, φρούτων και λαχανικών, γραμμένο επίσης από την Acadia Tucker.

Schreibe einen Kommentar