Το Small Landscape Design Project FL προσφέρει μεγάλο αντίκτυπο

7
Το Small Landscape Design Project FL προσφέρει μεγάλο αντίκτυπο
image_pdf

Η Photoscape LLC του Fort Myers, FL μεταμόρφωσε ένα ακίνητο σε γραμμή μηδενικής παρτίδας με ένα τοπίο μοναδικών φυτεύσεων που μεγιστοποίησε το έργο των 2.600 τετραγωνικών ποδιών. Το αποτέλεσμα? Ασημένιο χαρακτηρισμό από το NALP και πέντε νέα συμβόλαια.

Δεν χρειάζεται κάθε επιτυχημένο έργο τοπίου να είναι τεράστιο – ή πολύπλοκο. Απλώς χρειάζεται τα σωστά στοιχεία, προσεκτικά εκτελεσμένα.

Πάρτε το έργο που έκανε το Fort Myers, η Photoscape LLC που εδρεύει στο FL για την οικογένεια Jaksichs στην υποδιαίρεση Grey Oaks υψηλού επιπέδου στη Νάπολη.

Δεν συμμετείχαν περισσότερα από 2.600 τετραγωνικά πόδια στη δουλειά, λέει ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Photoscape Vernon „Oliver“ Ray, Ph.D., αλλά η προσεκτική χρήση φυτεύσεων τόσο μπροστά όσο και πίσω από το σπίτι με μηδενική παρτίδα το χάρισε το 2018 Ασημένιο χαρακτηρισμό στο σχεδιασμό/κατασκευή από την Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Τοπίου.

Οι πελάτες επικοινώνησαν με τον Ray αφού είχαν δει τη δουλειά του στον ιστότοπο Houzz. «Με κάλεσαν», λέει. «Δεν ήθελαν να το προσφέρω, ήθελαν απλώς να το σχεδιάσω και να το κάνω. Τους έδωσα επίσης μια προσφορά, αλλά δεν δέχονταν πολλές προσφορές.»

Ως επί μακρόν κάτοικοι της περιοχής της Νάπολης, οι Jaksichs ήθελαν μια τροπική εμφάνιση. Ωστόσο, λόγω του μεγέθους του νέου σπιτιού, δεν υπήρχε πολύς χώρος για εργασία.

«Το μπροστινό μέρος του σπιτιού ήταν ένα σωρό πλακόστρωτα – ή επρόκειτο να είναι. ξεκινήσαμε την εγκατάσταση πριν μπουν οι επιστρώσεις», εξηγεί ο Ray. «Ήξεραν ότι η αφθονία των λιθόστρωτων θα μείωνε την ομορφιά του σπιτιού τους, έτσι ήθελαν ένα υπερσύγχρονο πακέτο τοπίου που θα τραβούσε το βλέμμα στο τοπίο και μετά στην μπροστινή είσοδο». Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για το Photoscape να κάνει εγκαταστάσεις επιστρώσεων, προσθέτει ο Ray, σε αυτήν την περίπτωση η εταιρεία ήταν τόσο απασχολημένη που μέρος της δουλειάς τελείωσε.

Η κατάσταση στο πίσω μέρος του σπιτιού ήταν κάπως παρόμοια. Παρόλο που το πίσω μέρος του σπιτιού διαθέτει πισίνα και εξωτερική κουζίνα/αίθριο, χτίστηκε στη γραμμή μηδενικής παρτίδας. «Δεν είχαν αυλή για να μιλήσουν», λέει. «Έπρεπε να μιλήσουμε στην ένωση ιδιοκτητών σπιτιού για έξι ή επτά πόδια κοινόχρηστο χώρο στο πίσω μέρος του σπιτιού».

Λείπουν βοηθητικά προγράμματα

Ωστόσο, η δουλειά θα έπρεπε να ήταν απλή, μόνο που δεν ήταν. Αφού αφιέρωσε μια μέρα για να ξεριζώσει τις περιοχές που έπρεπε να βελτιωθούν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παλαιών σκληρών ξύλων, η εταιρεία άρχισε να σκάβει για να φυτέψει μερικούς από τους οκτώ φοίνικες που συμμετείχαν στο έργο – και διαπίστωσε ότι λείπουν πληροφορίες για μια σημαντική βοηθητική εταιρεία.

Η εύρεση της θέσης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αποδείχθηκε πρόκληση.

„Έχω φωτογραφίες των τύπων μου σε τρύπες πέντε ποδιών γιατί έπρεπε να σκάψουμε ολόκληρη την αυλή για να βρούμε από πού περνούσε το γκάζι“, λέει ο Ray. «Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε μετρητής αερίου στο σπίτι, οπότε η εταιρεία φυσικού αερίου έπρεπε να βγει και καθυστέρησε τη φύτευσή μας για τρεις ημέρες, ενώ είχαμε φυτά στο έδαφος».

Μόλις επιλύθηκε αυτό, η Photoscape εγκατέστησε τόσο άρδευση όσο και φωτισμό στους χώρους φύτευσης. Ο Ray λέει ότι του αρέσει ιδιαίτερα ο φωτισμός επειδή επιτρέπει στους πελάτες να απολαμβάνουν τις εγκαταστάσεις τους πέρα ​​από τις ώρες της ημέρας. «Είναι όλος ο φωτισμός εδάφους, αλλά φωτίσαμε επίσης το μπροστινό μέρος του σπιτιού με μερικά πλυντήρια τοίχου», λέει. «Δεν κάναμε καμία μείωση του φωτισμού από τα δέντρα γιατί είχαμε να κάνουμε κυρίως με φοίνικες».

Τελικά, φυτεύτηκαν περίπου 2.400 τετραγωνικά πόδια, με τα υπόλοιπα 200 τετραγωνικά πόδια να πηγαίνουν σε χλοοτάπητα floratam.

Σωστό φυτό, σωστό μέρος

Ο Ρέι υπερηφανεύεται για τα κρεβάτια φύτευσης του και ορίζει το σωστό φυτό για το σωστό μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένα κρεβάτια έλαβαν πλήρη ηλιοφάνεια, μερικά ήταν σε μερική ηλιοφάνεια και άλλα δεν έλαβαν σχεδόν καθόλου άμεσο ήλιο. «Χρησιμοποιώ φυτά που είναι μοναδικά [and] που σπάνια βλέπεις σε σχέδια άλλων τοπίων», λέει. «Ψάχνω κάθε εβδομάδα στην ανατολική ακτή… Μαϊάμι και Homestead, όπου βρίσκεται το 90% των καλλιεργητών στην πολιτεία. Απλώς επαναφέρω πράγματα που είναι μοναδικά».

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ιδιαίτερα περήφανος για τη χρήση ενός ψεύτικου Ashoka ή δέντρου «ιστού» στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού. „Αυξάνεται πολύ αργά, αλλά χρειαζόμασταν κάποιο πραγματικό ύψος από την μπροστινή πόρτα σε μια πολύ στενή περιοχή“, λέει ο Ray. „Δίνει μια πολύ ωραία εμφάνιση στο μπροστινό μέρος του σπιτιού.“

Ένα ιαπωνικό τοπιάρι βατόμουρου προσθέτει ύψος σε ένα μικρό χώρο.

Επίσης, κοντά στην είσοδο βρίσκεται ένα ιαπωνικό βακκίνιο topiary, με άλλα του ίδιου είδους να πηγαίνουν στη μικρή αυλή. «Η είσοδος είναι το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό γιατί παρουσιάζει δύο πολύ ασυνήθιστα δέντρα», λέει. «Φτιάχνουν την είσοδο όσο καλύτερα μπορούσες [the] μικρές ποσότητες βρωμιάς καθώς έπρεπε να δουλέψουμε. Αποδείχτηκαν πραγματικά συναρπαστικές».

Οι περιοχές φύτευσης στο μπροστινό μέρος κατασκευάστηκαν για να επιτρέπουν το νερό άρδευσης να στραγγίζει από τα κρεβάτια στις πλακόστρωτες. Ωστόσο, το πίσω μέρος πρόσφερε περισσότερο μια πρόκληση αποστράγγισης. «Στο πίσω μέρος σκάψαμε και εγκαταστήσαμε μερικές διάτρητες αποχετεύσεις κατά μήκος των δύο πλευρών των ράβδων», εξηγεί ο Ray. «Ο κοινόχρηστος χώρος ήταν υψηλότερος από τον βαθμό στο σπίτι, οπότε έπρεπε να βάλουμε αποχετεύσεις. Τα φυτά που βάζουμε μπορεί να βρέχονται κατά καιρούς, αλλά όχι όλη την ώρα, και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να απομακρύνουμε το νερό από τη ρίζα των φυτών».

Οι χώροι φύτευσης χτίστηκαν για να επιτρέπουν στο νερό να στραγγίζει από τα κρεβάτια στις πλακόστρωτες.

Boulder Design

Ενώ η Photoscape δεν εγκατέστησε τις προαναφερθείσες επιστρώσεις, ενσωμάτωσε ορισμένα στοιχεία hardscape στο σχέδιο. Τα παρτέρια φύτευσης περιλαμβάνουν αρκετούς ογκόλιθους σε διάφορα μεγέθη, ορισμένοι έως και αρκετές εκατοντάδες λίβρες. «Είναι ογκόλιθοι από βρύα που φέρνω από το Τενεσί», εξηγεί ο Ρέι. «Οι ογκόλιθοι στη Φλόριντα είναι πολύ πορώδεις και σε αυτό το υγρό κλίμα μέσα σε έξι μήνες είναι γεμάτοι μούχλα και μύκητες και γίνονται μαύροι, επομένως δεν τους χρησιμοποιούμε».

Το άλλο αγαπημένο του Ray – το round river rock – κάνει την εμφάνισή του στο πίσω μέρος. Η πελάτισσα ήθελε την ευκαιρία να περπατήσει στην περιοχή φύτευσης της πίσω αυλής χωρίς να λασπώσει τα παπούτσια της.

«Κατασκευάσαμε μια υπερυψωμένη περιοχή ύψους περίπου τεσσάρων ιντσών από τον βράχο του ποταμού και στη συνέχεια βάλαμε σκαλοπατάκια πάνω της και δέσαμε την περιοχή με εμπορική μεταλλική μπορντούρα βαρέως τύπου», εξηγεί ο Ρέι. «Ο βράχος του ποταμού και ο πεζόδρομος μπήκαν την τελευταία στιγμή».

Τελικά, το έργο διήρκεσε λιγότερο από δύο εβδομάδες, με το Photoscape να βάζει έξι άντρες στο tear-out και έως και μια ντουζίνα στο υπόλοιπο έργο.

Μια άλλη πρόκληση: Μεταφορά φοινίκων σε μια αυλή σπιτιών με μηδενική σειρά.

Εκτός από τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από τη γραμμή αερίου και τον μετρητή αερίου που έλειπε, ο Ρέι λέει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να φτάσει τα δέντρα στην πίσω αυλή. «Είχαμε έναν αρθρωτό φορτωτή για να φέρουμε τους φοίνικες πίσω εκεί, αλλά αυτό το σπίτι περιβάλλεται από σπίτια με μηδενικές παρτίδες, οπότε ήταν μια πραγματική πρόκληση να μπεις στον κοινόχρηστο χώρο», λέει. «Έπρεπε να βγάλουμε ένα τμήμα φράχτη και μια πύλη για να επιστρέψουμε εκεί, αλλά αφήσαμε την περιοχή καλύτερα από πριν, οπότε δεν ήταν πρόβλημα».

Το συνολικό έργο ανήλθε σε κάτι λιγότερο από 50.000 $. Όχι μόνο οι πελάτες επέστρεψαν αργότερα το Photoscape για να προσθέσουν φυτά σε γλάστρες στον χώρο της πισίνας, αλλά και οι γείτονες εντυπωσιάστηκαν επίσης, λέει ο Ray. «Πήραμε άλλες πέντε δουλειές από αυτήν πριν καν την τελειώσουμε», λέει. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο. Οι άνθρωποι περνούσαν πριν τελειώσουμε με τη δουλειά και μας έδιναν τα στοιχεία επικοινωνίας τους για άλλες εγκαταστάσεις. Αυτό είναι το καλύτερο.”

Ο Schipper είναι συγγραφέας και συντάκτης που ειδικεύεται στις εκδόσεις B2B. Είναι συνεργάτης της Word Mechanics, με έδρα το Palm Springs, CA.

Schreibe einen Kommentar