Το Landmark Landscapes δημιουργεί χώρο ζωής δίπλα στη λίμνη

0
Το Landmark Landscapes δημιουργεί χώρο ζωής δίπλα στη λίμνη
image_pdf

μεγάλοΗ andmark Landscapes είναι μια οικογενειακή επιχείρηση εξωραϊσμού με πλήρεις υπηρεσίες που εδρεύει στην κομητεία Sheboygan του Ουισκόνσιν. Ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια γύρω από το πάθος να συνδυάσει την ομορφιά της φύσης με την επιστήμη της κηπουρικής, η αποστολή της εταιρείας μας είναι να κάνει τις κοινότητες πιο όμορφες δημιουργώντας την «Τέχνη μέσω της Οικολογίας».

Τον Οκτώβριο του 2021, η ομάδα του Landmark Landscapes αναγνωρίστηκε με Βραβείο Αριστείας από το Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Τοπίου (NALP). Αυτό το ετήσιο πρόγραμμα βραβείων αναγνωρίζει εξαιρετικά έργα στην εμπορική και οικιακή φροντίδα χλοοτάπητα και εγκατάσταση, συντήρηση και σχεδιασμό τοπίου. Τα έργα κυμαίνονται σε μέγεθος και εύρος από λιγότερο από 25.000 $ έως περισσότερα από 1 εκατομμύριο $. Το Landmark Landscapes βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο Αριστείας NALP στην κατηγορία Residential Design/Build. Αυτό το έργο έχει τίτλο „Lake Country Garden“.

Τοπία ορόσημα

(Φωτογραφία: Landmark Landscapes)

Στην Landmark Landscapes, πιστεύουμε ότι ο ρόλος μας είναι να λύνουμε προβλήματα βοηθώντας τους πελάτες να επιτύχουν το μέγιστο οπτικό αντίκτυπο με περιβαλλοντικά ορθές και πρακτικές λύσεις τοπίου που ενσωματώνουν το πνεύμα του πολιτιστικού, γεωλογικού και οικολογικού περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια απίστευτη εμπειρία σχεδιασμού τοπίου και συμβάσεων. Αξιοποιούμε τον κλασικό σχεδιασμό και τις ιδέες αιχμής στη βιωσιμότητα για να δημιουργήσουμε τοπία που ενισχύουν τη σύνδεση μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό.

Σχεδιασμός του Έργου

Οι πελάτες μας αγόρασαν ένα ερειπωμένο εξοχικό σπίτι και μια ερειπωμένη ιδιοκτησία στη μαγευτική και ιστορική λίμνη Elkhart στο Village of Elkhart Lake, WI. Έκαναν αυτήν την αγορά με την πρόθεση να μετατρέψουν το εξοχικό σπίτι σε ένα εξοχικό όπου η μεγάλη οικογένειά τους -επτά παιδιά, με μέλη που ζουν σε όλη τη χώρα- θα μπορούσε να συγκεντρωθεί, να απολαύσει τη ζωή στη λίμνη και να δημιουργήσει αναμνήσεις. Ήταν επίσης επιτακτική ανάγκη για τους πελάτες μας να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το τοπίο με έμφαση στη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, ένα περιβάλλον που εκτός από τη φιλοξενία της τοπικής χλωρίδας και πανίδας, διαχειριζόταν επίσης τα όμβρια ύδατα και αναβάθμισε την όμορφη λίμνη Elkhart.

Το έργο αυτό εκτελέστηκε σε δύο φάσεις και εγκαταστάθηκε σε διάστημα δύο ετών. Η πρώτη φάση αφορούσε την πλευρά του σπιτιού που βλέπει στη λίμνη (βλέπε φωτογραφία στα αριστερά). η δεύτερη φάση επικεντρώθηκε στην πλευρά της «κύριας εισόδου» του σπιτιού. Το δημοσιονομικό εύρος και για τις δύο φάσεις ήταν 400.000 $.

Ο Joe Majerus, Πρόεδρος της Landmark Landscapes, εξηγεί, «Η εταιρεία μας συμμετείχε στο έργο στον διαγωνισμό NALP Awards ως φόρο τιμής στην απίστευτη ομάδα μας. Μας επέτρεψε να δούμε πώς ανταποκριθήκαμε με τους επαγγελματίες του κλάδου σε ολόκληρη τη χώρα. Η κατάκτηση ενός Χρυσού Βραβείου, λοιπόν, επικύρωσε τις προσπάθειες όλων στην ομάδα μας. Αυτό σήμαινε ένα τεράστιο ποσό για τα πληρώματα που εργάστηκαν σε αυτό το έργο, επειδή δεν άκουγαν απλώς επαίνους από εμάς ή τους πελάτες. Τώρα γνωρίζουν ότι η δουλειά τους αναγνωρίζεται από επαγγελματίες του τοπίου σε όλη τη χώρα».

Ζώντας ελαφρά στη λίμνη

Ο πελάτης επικοινώνησε με το Landmark Landscapes αφού μίλησε με έναν γείτονα για τον οποίο είχαμε πρόσφατα ολοκληρώσει ένα έργο που απαιτούσε εκτενή άδεια. Αυτή η τεχνογνωσία στην πλοήγηση των τοπικών διατάξεων ώθησε τον πελάτη να προχωρήσει μαζί μας για τη διαδικασία σχεδιασμού.

Τοπία ορόσημα

(Κορυφή) Οι τοίχοι αντιστήριξης ξαναχτίστηκαν και δημιουργήθηκαν χώροι συγκέντρωσης γύρω από αυτό το σπίτι δίπλα στη λίμνη. (Κάτω) Η διαπερατή πλακόστρωση αντικατέστησε έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ο οποίος συμβάλλει στον μετριασμό της απορροής των ομβρίων υδάτων από την τοποθεσία. (Φωτογραφίες: Landmark Landscapes)

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο πελάτης επιθυμούσε ένα οικογενειακό καταφύγιο όπου η μεγάλη οικογένειά του θα μπορούσε να συγκεντρωθεί και να ζήσει όλες τις χαρές της ζωής στη λίμνη. Όσον αφορά τα απαραίτητα, η βελτίωση του κατοικήσιμου χώρου κατά μήκος της λίμνης ήταν επιτακτική, συμπεριλαμβανομένων χώρων για να καθίσετε και να μοιραστείτε συνομιλίες. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό για τον πελάτη μας να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το τοπίο με έμφαση στη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος τόσο για το ακίνητο όσο και για τη λίμνη Elkhart. Επιπλέον, ήταν σημαντικό να τηρηθούν οι οικοδομικές διατάξεις του Village of Elkhart Lake.

Ένα από τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη του ιστότοπου είναι ο καθορισμός ισχυρών γραμμών ιδέας που χρησιμεύουν ως βάση για τη δημιουργία του ρυθμού και της επανάληψης σε όλο το σχέδιο. Το υπάρχον τοπίο είχε έναν αριθμό αποτυχημένων τοίχων αντιστήριξης, επομένως αυτοί έπρεπε να επανασχεδιαστούν. Η αποχέτευση ήταν επίσης υψίστης σημασίας.

Όσον αφορά την επιλογή φυτών, δώσαμε προτεραιότητα σε αυτά που προσελκύουν επικονιαστές, είναι εγγενή στην περιοχή ή αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά της ιστορικής κοινότητας της λίμνης Elkhart. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, ο ασβεστόλιθος που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των τοίχων αντιστήριξης εξορύχθηκε σε απόσταση 20 μιλίων από την τοποθεσία του έργου.

Προκλήσεις & Στιγμιότυπα Έργου

Ο ιστότοπος περιλάμβανε μια σειρά από προκλήσεις τόσο εντός της δομής όσο και σε σχέση με το εξωτερικό. Εξωτερικά υπήρχαν μια σειρά από χαλασμένους τοίχους αντιστήριξης και προβλήματα αποχέτευσης. Το ίδιο το υπάρχον σπίτι ήταν μια υποβαθμισμένη κατασκευή με ελαττωματικά κατασκευαστικά στοιχεία.

Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν μια έμμεση υπάρχουσα κατάσταση. Το Village of Elkhart Lake έχει θεσπίσει διατάγματα σχετικά με την ποσότητα του αδιαπέρατου χώρου σε ακίνητα δίπλα στη λίμνη. Αυτοί οι νόμοι έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα νερά της λίμνης Elkhart από την απορροή όμβριων υδάτων. Ωστόσο, αυτά τα διατάγματα έγιναν ένα ιδιαίτερο σημείο κόλλησης. Παρόλο που τόσο το Landmark Landscapes όσο και ο πελάτης μας σέβονται και εκτιμούν την πρόθεση του διατάγματος, παρουσίασε ορισμένες πραγματικές προκλήσεις.

Τοπία ορόσημα

Το σύστημα αποχέτευσης εντός των τοίχων έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει το συλλεγμένο νερό σε κήπους βροχής στην όχθη της λίμνης του σπιτιού. Τα αίθρια και οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένα με διαπερατά πλακόστρωτα. (Φωτογραφίες: Landmark Landscapes)

Για παράδειγμα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η πελάτισσα έχει μια μεγάλη, στενή οικογένεια και ήταν από καιρό επιθυμία της να ενσωματώσει ένα τραπέζι φαγητού 20 ατόμων στο σαλόνι όπου θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν όλοι στην οικογένεια. Ωστόσο, η διάταξη του αδιαπέραστου χώρου εμπόδισε τον πελάτη να επεκτείνει το αποτύπωμα του σπιτιού και εξαιτίας αυτού το τραπέζι κατατέθηκε.

Αυτές οι προκλήσεις στο έργο αντιμετωπίστηκαν μέσω: μιας σταθερής συνεργασίας μεταξύ του γενικού αναδόχου και εμάς. ένας βιώσιμος σχεδιασμός που κρατούσε κατά νου τους τελικούς στόχους. και λίγη καλή τύχη στην πορεία.

Εξωτερικά, αντικαταστήσαμε τους υπάρχοντες τοίχους αντιστήριξης και με αυτόν τον τρόπο χαράξαμε μια σειρά από χώρους για χαλάρωση και διασκέδαση. Το πιο σημαντικό, βελτιώσαμε τον τρόπο αποστράγγισης του ακινήτου και τον μετριασμό των ομβρίων υδάτων. Επιπλέον, επειδή αναπτύξαμε μια καλή εργασιακή σχέση με τον γενικό εργολάβο, μπορέσαμε να εκτελέσουμε την τοιχοποιία στο σπίτι. Αυτό μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια φυσική πέτρα τόσο για τους τοίχους αντιστήριξης όσο και για το εξωτερικό του σπιτιού, δημιουργώντας μια όμορφη αίσθηση ενότητας μεταξύ του σπιτιού και του τοπίου.

Εκεί που η καλή τύχη μπήκε στο παιχνίδι ήταν μετά την πρώτη φάση του έργου, όταν το Village of Elkhart Lake επανεξέτασε και αναθεώρησε το διάταγμά του για την αδιαπέραστη επιφάνεια για να αναγνωρίσει τα διαπερατά λιθόστρωτα ως αποδεκτό μέσο μετριασμού της απορροής όμβριων υδάτων.

Αυτό δημιούργησε μια σειρά από ευκαιρίες. Το πιο σημαντικό, η πελάτισσά μας πήρε στην πραγματικότητα την τραπεζαρία 20 ατόμων. Λόγω της αλλαγής στο διάταγμα, μπορέσαμε να χειριστούμε το τοπίο για να επιτρέψουμε στον οικοδόμο να επεκτείνει το αποτύπωμα του σπιτιού — υπό την προϋπόθεση ότι αντικαταστήσουμε τους χώρους στάθμευσης ασφάλτου με διαπερατή πλακόστρωση. Εκτός από την επέκταση του αποτυπώματος του σπιτιού, παρείχε στον πελάτη την ευκαιρία να κατασκευάσει ένα γκαράζ τριών αυτοκινήτων εξοπλισμένο με τρεχούμενο νερό και μπάνιο.

Με στρατηγικές που περιλάμβαναν: παγίδευση όμβριων υδάτων με διαπερατό λιθόστρωτο. ενσωματώνουν κήπους βροχής· χρήση κατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης εντός των τοίχων αντιστήριξης. και προσθέτοντας χώρο χλοοτάπητα και κήπους, είμαστε πλέον σε θέση να συλλάβουμε το 100% του νερού της βροχής που πέφτει στην ιδιοκτησία. Κανένα νερό δεν αφήνει την ιδιοκτησία αφιλτράριστη.

Εκτός από την ικανότητα να χειρίζονται τα όμβρια ύδατα με περιβαλλοντική ευαισθησία, οι κήποι είναι φυτεμένοι με εκατοντάδες πολυετή φυτά, δέντρα και θάμνους που προσελκύουν τους επικονιαστές. Πολλά από αυτά είναι εγγενή στην περιοχή του Νοτιοανατολικού Ουισκόνσιν.

Μια άλλη πρόκληση για την εκτέλεση αυτού του έργου ήταν η πρόσβαση στον ιστότοπο. Το μονοπάτι που οδηγούσε και στις δύο πλευρές του σπιτιού ήταν αρκετά μεγάλο μόνο για ένα μικρό πηδάλιο. Και μόλις φτάσαμε στο εργοτάξιο στη λίμνη, δεν υπήρχε αρκετός χώρος για να στρίψουμε, οπότε ο χειριστής θα έπρεπε να κάνει πίσω. Αυτό έκανε την κίνηση των υλικών αργή και προβληματική.

Ένα άλλο σημείο πόνου ήταν ο προγραμματισμός. Ως θερινή κατοικία, όλη η κατασκευή έπρεπε να γίνει μεταξύ της Ημέρας της Εργασίας και της Ημέρας Μνήμης. Και επειδή βρισκόταν στο Ουισκόνσιν, το παράθυρο του καλού καιρού εργασίας ήταν αναμφισβήτητα μικρό. Επιπλέον, το έργο έλαβε χώρα την ίδια στιγμή με την Polar Vortex του 2019. Αυτό σήμαινε ότι οι συνθήκες εργασίας ήταν βάναυσες, με θερμοκρασίες που έφτασαν τους -25°F και παγετό έως και 8′ στη γη.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η Landmark Landscapes έχει πλέον συνάψει σύμβαση για συνεχή συντήρηση κήπου. Αυτή η ιδιοκτησία παρέχει ακριβώς αυτό που ήθελε ο πελάτης. Είναι ένα ακίνητο δίπλα στη λίμνη που διαθέτει όλες τις ανέσεις που χρειάζονται για μια δεμένη οικογένεια για να δημιουργήσει γενιές αναμνήσεων. Επιπλέον, οι μέλισσες, τα πουλιά, οι πεταλούδες και, φυσικά, η λίμνη, έχουν επίσης δει μια αναβάθμιση στο περιβάλλον τους.

Ο Hughes είναι σχεδιαστής τοπίου και διευθυντής μάρκετινγκ στο Τοπία ορόσημα, μια οικογενειακή επιχείρηση εξωραϊσμού κατοικιών και εμπορικών χώρων πλήρους εξυπηρέτησης στο Sheboygan Falls, WI. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα γραπτά που ποικίλλουν ως προς το θέμα, από πολυετή κήπους μέχρι τους αγαπημένους του Green Bay Packers.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected].

Schreibe einen Kommentar