Πώς να φυτέψετε έναν κήπο νίκης σε 4 βήματα ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

0

Από τον προσκεκλημένο συγγραφέα Acadia Tucker

Η φύτευση ενός Κήπου Climate Victory είναι μια ισχυρή πράξη. Δίνει στον καθένα μας με πρόσβαση σε λίγη βρωμιά τη δύναμη να τραφεί με υγιεινά τρόφιμα, καθώς και κάτι που μπορούμε να κάνουμε για την απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Πολλοί ακτιβιστές για το κλίμα προωθούν ακριβές τεχνολογίες που τραβούν τον άνθρακα από τον αέρα και τον εγχέουν σε βαθιές τσέπες υπόγεια. Τα φυτά το κάνουν ήδη δωρεάν μέσω της φωτοσύνθεσης, της διαδικασίας με την οποία η φωτεινή ενέργεια μετατρέπεται σε φυτική τροφή.

κύκλος άνθρακα του εδάφους
Τα φυτά είναι οι απόλυτες μηχανές απορρόφησης άνθρακα. Αντλούν τον ατμοσφαιρικό άνθρακα μέσω της φωτοσύνθεσης για να παράγουν φυτική τροφή με τη μορφή σακχάρων πλούσιων σε άνθρακα. Τα φυτά χρησιμοποιούν αυτά τα σάκχαρα για να αναπτυχθούν. Προσελκύουν επίσης ωφέλιμους οργανισμούς του εδάφους απελευθερώνοντας μερικά από τα σάκχαρα μέσω των ριζών τους. Αυτά τα μόρια άνθρακα που κάποτε ήταν επιβλαβή αέρια του θερμοκηπίου δένονται στα σώματα των μικροβίων και αποθηκεύονται υπόγεια. Εικονογράφηση Joe Wirtheim.

Αυτή η ικανότητα δέσμευσης αερίων του θερμοκηπίου είναι ο λόγος που πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η αναγεννητική γεωργία, γνωστή και ως εκτροφή άνθρακα, θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το Ινστιτούτο Rodale εκτιμά ότι θα μπορούσαμε να δεσμεύσουμε περισσότερα από 100 τοις εκατό των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως αν στραφούμε σε τεχνικές αναγεννητικής γεωργίας για να καλλιεργήσουμε την τροφή μας.

Το να καλλιεργήσετε έστω και λίγο χώμα, σε γλάστρες ή στην αυλή σας, έχει σημασία. Eric Toensmeier, συγγραφέας του The Carbon Farming Solution εκτιμά ότι ο δικός του μικροσκοπικός κήπος της αυλής του πλούσιου σε άνθρακα, περίπου το ένα δέκατο του στρέμματος, μπορεί να αντισταθμίσει τις εκπομπές άνθρακα ενός ενήλικα Αμερικανού ετησίως.

Τι θα γινόταν λοιπόν αν περισσότεροι από εμάς ξεκινούσαμε έναν Κήπο Νίκης για το κλίμα στις δικές μας αυλές; Τι θα γινόταν αν μια κοινότητα πολιτών κηπουρών ενώθηκε για να καλλιεργήσει καλό φαγητό; Θα μπορούσε να συμβεί. Στην πραγματικότητα, έχει ξαναγίνει.

Οι Κήποι Νίκης ξεκίνησαν κατά τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου στη δεκαετία του 1940, οι Κήποι της Νίκης φύτρωσαν σε όλη τη χώρα. Ο στόχος ήταν να υποστηριχθεί η πολεμική προσπάθεια: περισσότερα τρόφιμα που καλλιεργούνταν στο σπίτι για τους πολίτες σήμαιναν περισσότερα τρόφιμα για αποστολή στα στρατεύματα στο εξωτερικό. Σημαίνει επίσης ότι τα φορτηγά και τα τρένα που χρησιμοποιούνταν συνήθως για τη μεταφορά προϊόντων σε παντοπωλεία ελευθερώνονταν για τη μετακίνηση όπλων και στρατιωτών. Και η καλλιέργεια τροφίμων στο σπίτι βοήθησε τις οικογένειες να επεκτείνουν τις πενιχρές εβδομαδιαίες μερίδες τους. Μέχρι το 1943, οι σχεδόν 20 εκατομμύρια Κήποι Νίκης σε όλη τη χώρα αυξάνονταν το 40 τοις εκατό της τροφής του έθνους.

πώς να φυτέψετε έναν κήπο νίκης
Αφίσα του Victory Garden από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πολλές δεκαετίες αργότερα, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα νέο κίνημα Victory Garden. Μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις στους ηγέτες μας να κάνουν το σωστό στον πλανήτη μας, αλλά μπορούμε επίσης να αναλάβουμε δράση οι ίδιοι. Μόνο σε αυτή τη χώρα, τα σπίτια, τα γήπεδα γκολφ και τα πάρκα αναπτύσσονται περίπου 40 εκατομμύρια στρέμματα χλοοτάπητα ή περίπου τρεις φορές η έκταση της γης που προορίζεται για την καλλιέργεια καλαμποκιού. Πιο συγκεκριμένα, το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό διατηρεί μια αυλή λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο του στρέμματος σε μέγεθος, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2017. Πρόκειται για πολλή γη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μίνι-φάρμες που απορροφούν άνθρακα.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε το πλήρες δυναμικό της καλλιέργειας άνθρακα στις αυλές μας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακόμη και μια μικρή αύξηση του άνθρακα του εδάφους μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών, να μειώσει τη χρήση χημικών, να εξοικονομήσει νερό και να αντισταθμίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Εξίσου συναρπαστικό, είναι πολύ εύκολο να χτίσετε πλούσιο έδαφος.

Πώς να ξεκινήσετε έναν Κήπο Climate Victory

4 Βήματα

ΒΗΜΑ 1: Επιλέξτε μια τοποθεσία για τον Κήπο της Νίκης σας

Ένα ιδανικό κρεβάτι φύτευσης έχει άφθονο ήλιο, έχει εύκολη πρόσβαση σε ένα στόμιο νερού, το οποίο βοηθά στη μείωση του χρόνου και της ταλαιπωρίας του ποτίσματος, και μπορεί να φαίνεται από το σπίτι σας, ώστε να υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να το ξεχάσετε. Αλλά αν το μόνο σας στοίχημα είναι μια πλοκή που είναι πολύ σκιασμένη και στεγνή, μην ανησυχείτε για αυτό. Σημαίνει απλώς ότι θα πρέπει να εργαστείτε πολύ σκληρά για να δημιουργήσετε καλό έδαφος και να επιλέξετε φυτά που θα ευδοκιμήσουν χωρίς πολύ ήλιο. Με λίγα λόγια, μπορεί να γίνει!

ΒΗΜΑ 2: Φτιάξτε τα κρεβάτια του κήπου σας

Η πιο δύσκολη πρακτική για μένα να υιοθετήσω στο δρόμο μου για να γίνω αναγεννητικός καλλιεργητής ήταν η καλλιέργεια χαμηλής άγοσης. Το τρέξιμο ενός μεγάλου μεταλλικού στροφείου μέσα από τη βρωμιά είναι ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος για να σπάσετε τα ζιζάνια και το γρασίδι και να σκάψετε αυλάκια σπόρων. Δυστυχώς, αυτό το μηχάνημα διασπά επίσης τη φυσική δομή του εδάφους και την κοινότητα του ζωντανού εδάφους που εργάζεται τόσο σκληρά για να θρέψει τα φυτά.

Αντίθετα, έμαθα να καλλιεργώ φυτά σε παρτέρια φύτευσης φτιαγμένα από στρώματα χαρτονιού ή εφημερίδας, φύλλα, αποκόμματα γρασιδιού, κομπόστ και οποιοδήποτε άλλο οργανικό υλικό μπορείς να βρεις στα χέρια σου. Με επικάλυψη φύλλων, μπορείτε να αφήσετε ήσυχους τους οργανισμούς του εδάφους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους, διασπώντας την οργανική ύλη, ανακυκλώνοντας θρεπτικά συστατικά και αερίζοντας το έδαφος. Είναι η συνηθισμένη μου μέθοδος για να ξεκινήσω έναν νέο κήπο. Σας επιτρέπει να χτίζετε καλό έδαφος ενώ εξαλείφετε τα ζιζάνια, όλα αυτά χωρίς σκάψιμο, συν ότι λειτουργεί καλά για σχεδόν οποιοδήποτε χώρο. Ωστόσο, η δημιουργία εδάφους απαιτεί χρόνο και απαιτεί μεγάλη ποσότητα φύλλων, αποκομμάτων χόρτου, χαρτονιού και άλλου οργανικού υλικού, επομένως δεν είναι για όλους.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να προετοιμάσετε την περιοχή φύτευσης: προσθέστε περισσότερο χώμα. Φτυάρι στο χώμα από οπουδήποτε στην αυλή σας, αρκεί να έχετε πρώτα αφαιρέσει όλα τα ζιζάνια. Εάν η αυλή σας είναι πολύ ζιζανίων ή είναι δύσκολο να σκάψετε, ή απλά δεν είναι τόσο μεγάλη, αγοράστε λίγο χώμα από το τοπικό κέντρο κήπου σας. Ψάξτε για έναν αξιόπιστο προμηθευτή. ορισμένα μέρη θα μεταπωλούν βρωμιά από εργοτάξια, η οποία είναι χαμηλής ποιότητας και μπορεί να περιέχει τοξικές χημικές ουσίες. ΟΧΙ καλα! Αυτό που θέλετε είναι ένα οργανικό χώμα για κηπουρική. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε ότι είναι ασφαλές, ελαφρύ και στραγγίζει γρήγορα, δεν είναι συμπαγές και βαρύ όπως τα περισσότερα οικοδομικά χώματα.

ΒΗΜΑ 3: Φυτέψτε πολυετή λαχανικά και φρούτα

Αγκινάρες, σπαράγγια, ραβέντι, φράουλες και μηλιές. Όλα αυτά είναι παραδείγματα πολυετών τροφίμων, τα οποία είναι πιο σκληρά από τα ετήσια και συνδυάζονται καλά με τους στόχους του Climate Victory Garden. Οποιοδήποτε φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση με βάση το έδαφος και να είναι πιο νόστιμο και πιο ανθεκτικό γι ‚αυτό. Αλλά τα πολυετή φυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή απαιτούν ελάχιστη έως καθόλου διαταραχή του εδάφους και μπορούν να κολλήσουν για πολλά χρόνια.

Ένας λόγος που τα καταφέρνουν τόσο καλά είναι ότι είναι αγκυρωμένα από εκτεταμένα ριζικά συστήματα που τους βοηθούν να βρουν νερό και θρεπτικά συστατικά βαθιά στο έδαφος. Οι βαθιές ρίζες δίνουν επίσης σε αυτά τα φυτά ισχύ όταν πλήττονται από ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνι. Έχοντας τα ίδια φυτά στη θέση τους για χρόνια, διευκολύνεται η συγκέντρωση και ο πολλαπλασιασμός όλων των οργανισμών που δεσμεύουν τον άνθρακα—τα βακτήρια, τους μύκητες και τα ζωύφια. Περισσότερες από 100 διαφορετικές ποικιλίες βρώσιμων πολυετών λαχανικών και φρούτων αναπτύσσονται καλά στη Βόρεια Αμερική.

ΒΗΜΑ 4: Προσθέστε οργανική ύλη

Η φύτευση ενός Κήπου Climate Victory είναι μοναδική στο πόσο μεγάλη έμφαση δίνει στην υγεία του εδάφους. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το αδρανές ορυκτό θεμέλιο του εγχώριου εδάφους σας, αλλά μπορείτε να το ζωντανέψετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε οργανική ύλη.

Κήπος νίκης του κλίματος
Το άχυρο είναι μια από τις καλύτερες πηγές οργανικής ύλης για το έδαφος του Climate Victory Garden.

Η οργανική ύλη είναι το σούπερ σταρ συστατικό σε υγιές έδαφος. Είναι τα ψιλοκομμένα φύλλα που απλώνεις ως σάπια φύλλα, τα υπολείμματα κουζίνας που προσθέτεις στο σωρό κομποστοποίησης, οι παλιές ρίζες που αφήνονται να αποσυντεθούν υπόγεια. Βασικά, είναι οτιδήποτε ζούσε κάποτε.

Οι πεινασμένοι οργανισμοί του εδάφους διασπούν αυτά τα νεκρά φύλλα, ρίζες και υπολείμματα και τα μετατρέπουν σε θρεπτικά συστατικά των φυτών, όπως ο φώσφορος, το άζωτο και το κάλιο. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως αποσύνθεση, παράγει χούμο, ένα σκούρο καφέ υλικό που αποτελείται από 60 τοις εκατό άνθρακα. Ο χούμος είναι πολύ σταθερός και, αν δεν διαταραχθεί, μπορεί να παραμείνει στο έδαφος για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια.

Τα εδάφη πλούσια σε οργανική ύλη απορροφούν νερό και θρεπτικά συστατικά επειδή τα μόρια είναι φορτισμένα, κάτι σαν το στατικό προσκόλληση που κάνει μια κάλτσα να κολλάει στο πουκάμισό σας όταν βγάζετε τα ρούχα σας από το στεγνωτήριο. Αυτό το φορτίο συγκρατεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να εξατμιστούν ή να ξεπλυθούν. Η αύξηση της οργανικής ύλης στο χώμα σας κατά μόλις ένα τοις εκατό μπορεί να αυξήσει την ικανότητά του να συγκρατεί νερό κατά 20.000 επιπλέον γαλόνια ανά στρέμμα.

Η αύξηση του ποσοστού της οργανικής ύλης στο έδαφος τροφοδοτεί επίσης μυκόρριζους μύκητες, τεράστια δίκτυα μυκήτων που απελευθερώνουν γλομαλίνη. Η γλομαλίνη είναι μια κολλώδης ουσία που μοιάζει με κόμμι που ενώνει σωματίδια άμμου, λάσπης και αργίλου, δημιουργώντας μια δομή του εδάφους που βοηθά περαιτέρω στο κλείδωμα της υγρασίας και στη συγκράτηση των θρεπτικών συστατικών. Αυτές οι ευνοϊκές συνθήκες καθιστούν τα φυτά πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά, ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτούς τους καιρούς με προκλήσεις για το κλίμα.

Εάν δεν έχετε χώρο, οι κοινοτικοί κήποι είναι μια καλή επιλογή

Ίσως δεν έχετε αυλή; Ένας εξαιρετικός τρόπος για να λερώσετε τα χέρια σας είναι να εγγραφείτε για έναν κοινοτικό κήπο, να προσφερθείτε να βοηθήσετε στον κήπο κάποιου άλλου ή να αναζητήσετε έναν κήπο για να μοιραστείτε SharedEarth.com. Εάν αυτά δεν λειτουργούν, μπορείτε να μεγαλώσετε σε δοχεία που βρίσκονται σε μπαλκόνι ή βεράντα.

Και έτσι είναι η κηπουρική κοντέινερ

Η καλλιέργεια σε δοχεία είναι εύκολη, αρκεί να επιλέξετε το σωστό μέγεθος και να ξεκινήσετε με καλό χώμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η γλάστρα, τόσο το καλύτερο γιατί τα φυτά με ρίζες ή με συνωστισμό δεν αντέχουν καλά τις αλλαγές της εξωτερικής θερμοκρασίας και συνήθως χρειάζονται περισσότερη περιποίηση. Μου αρέσει να γεμίζω τα δοχεία μου με σπιτικό χώμα για γλάστρες που είναι ένα μείγμα από ίσα μέρη ινών καρύδας, καλό χώμα κήπου, λίπασμα και άμμο. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε χώμα για γλάστρες από κατάστημα κήπου. Αναζητήστε χώμα για γλάστρες που είναι εμβολιασμένο με μυκόρριζες, έναν μύκητα που συνεργάζεται με τις ρίζες των φυτών για να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Μόλις φυτέψετε το Climate Victory Garden αφιερώστε χρόνο για να τον απολαύσετε! Μην αγχώνεστε αν δεν είναι τέλειο. Ένα πράγμα που μου αρέσει στην καλλιέργεια τροφής είναι ότι υπάρχει πάντα η επόμενη σεζόν για να βελτιώσετε και να χτίσετε πάνω σε αυτό που ξεκινήσατε.

Ας καλλιεργήσουμε λοιπόν καλό φαγητό. Είναι ώρα.

Βιογραφικό συγγραφέα: Η Acadia Tucker είναι μια αναγεννητική αγρότης, ακτιβίστρια για το κλίμα και συγγραφέας του Growing Perennial Foods: A Field Guide to Raising Resilient Herbs, Fruit and Lagetables και Growing Good Food: A Citizen’s Guide to Backyard Carbon Farming. Αυτή τη στιγμή ζει στο Μέιν και στο Νιου Χάμσαϊρ με τον σκύλο της φάρμας, τον Nimbus. Όταν δεν εκτρέφει πολυετή φυτά στην αυλή της, καλλιεργεί λυκίσκο για να υποστηρίξει την τοπική μπύρα βιοτεχνίας στη Νέα Αγγλία.

Schreibe einen Kommentar