Ο επαναχρησιμοποιημένος ασβεστόλιθος δημιουργεί τέλειο αίθριο

9
Ο επαναχρησιμοποιημένος ασβεστόλιθος δημιουργεί τέλειο αίθριο
image_pdf
ασβεστόλιθος

(Φωτογραφίες: Landmark Landscapes, Inc.)

Με το Hardscape North America (HNA) προ των πυλών, ο Joe Majerus, ιδιοκτήτης του Sheboygan Falls, με έδρα το WI Η Landmark Landscapes, Inc., γνωρίζει ότι θα είναι δύσκολο να ξεπεράσει την περσινή εμπειρία. Το 2018, το Landmark κέρδισε το βραβείο HNA για την καλύτερη χρήση φυσικής πέτρας σε οικιστικό ή εμπορικό έργο. Το έργο, που ενσωματώνει καινοτόμο και αισθητική χρήση ασβεστόλιθου που βρίσκεται στο ακίνητο, καθώς και μεξικάνικα βότσαλα παραλίας και έναν φαινομενικά αναρτημένο πολυέλαιο, ήταν ένα εξελισσόμενο σχέδιο που συνεχίζει να ενισχύεται από παράπλευρα έργα.

Ένα εξελισσόμενο σχέδιο

Το εξαψήφιο έργο ήταν αυτό που θα άρεσε σε κάθε εταιρεία σχεδιασμού/κατασκευής τοπίου. Το ακίνητο βρίσκεται σε μια μπλόφα με θέα στη λίμνη Μίσιγκαν, και η Landmark είχε χτίσει προηγουμένως μια περιοχή ψησταριάς δίπλα στην κουζίνα με ένα μπαρ ξηρής στοίβας. Αλλά ο Majerus, ο οποίος βλέπει τον ρόλο του ως ένα να χτίζει σχέσεις, αρχικά γνώρισε τον πελάτη μέσω των γειτόνων τους. «Αυτή ήταν μια παραπομπή από στόμα σε στόμα», λέει. «Είχαμε κάνει δουλειά για τον γείτονά τους στα βόρεια, τον γείτονα στο νότο και τον γείτονα στα δυτικά. Απλώς τους περικυκλώσαμε». Ο Majerus λέει ότι ήταν σχεδόν προκαθορισμένο ότι η εταιρεία του θα αναλάβει τη δουλειά.

Ο Majerus περιγράφει το σπίτι ως ένα μοντέρνο στα μέσα του αιώνα με ασβεστολιθική πρόσοψη που χτίστηκε γύρω στο 1960. Στη συνέχεια, όταν η εταιρεία του κλήθηκε να εργαστεί στη δεύτερη φάση του εξωραϊσμού του ακινήτου, δεν ξεκινούσε με λευκή πλάκα.

„Εκεί [was an existing] βεράντα στον κήπο που [was] μέρος του αρχικού σχεδίου, αλλά ποτέ δεν εκτελέστηκε πολύ καλά», λέει. «Είχε κάποια εγγενή μηχανικά ελαττώματα και η αποχέτευση είχε γίνει ένα πραγματικά μεγάλο ζήτημα. Με τα χρόνια, είχε αποτύχει και η υπερχείλιση διέβρωνε την μπλόφα». Ως αποτέλεσμα, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Majuerus ήταν να φέρει έναν μηχανικό για να διασφαλίσει ότι τα προβλήματα των ιδιοκτητών θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με τη συλλογή της απορροής. (Η ίδια η αποχέτευση συλλέγεται τώρα σε έναν σωλήνα 8“ που τρέχει από τον δρόμο κάτω και μεταφέρεται στο δημοτικό σύστημα καταιγίδων.)

Αλλά η δουλειά περιελάμβανε περισσότερα από την απλή αντιμετώπιση της αποστράγγισης και της διάβρωσης. Οι πελάτες ήθελαν επίσης ο χώρος να είναι πιο εύχρηστος και ευχάριστος για διασκέδαση. «Ήθελαν να έχουν κάποιο είδος στοιχείου φωτιάς και εμείς θέλαμε να συμπεριλάβουμε κάποια υπαίθρια ψυχαγωγικά στοιχεία», λέει ο Majerus. «Δεν ξέραμε ακριβώς τι θα ήταν όταν ξεκινήσαμε το έργο. Είχαμε την ιδέα για ένα ενσωματωμένο μπαρ κάποιου είδους, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι πώς ακριβώς θα έμοιαζε».

Ο Majerus προσθέτει ότι ολόκληρο το έργο ήταν κάπως ρευστό. Όχι μόνο οι πελάτες εμπλέκονταν συχνά σε καθημερινή βάση, αλλά παραδέχεται ότι η δουλειά ξεκίνησε χωρίς ένα πραγματικό τελικό σχέδιο. «Απλώς παραδοθήκαμε στο έργο και το αφήσαμε να εξελιχθεί», λέει. «Αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο πραγματικά έχουμε συνηθίσει».

Ο Majerus πιστεύει ότι αυτό ήταν ίσως το πιο δύσκολο μέρος του έργου και ο Brian Biller, ο διευθυντής των επιχειρήσεων του, λέει ότι δυσκόλεψε επίσης τα συνεργεία προγραμματισμού για την τοποθεσία.

Η ομορφιά του ασβεστόλιθου

Ωστόσο, παρά το εκτυλισσόμενο σχέδιο, ο σχεδιαστής επέλεξε να μην πετάξει το μωρό έξω με το νερό του μπάνιου. Μετά τον καθορισμό των περιγραμμάτων της νέας βεράντας, ο Majerus εκτιμά ότι περίπου το 50% έως 70% ήταν ήδη στη θέση του. «Καταλήξαμε να το προσθέσουμε», λέει. «Ανακατασκευάσαμε πολλά από την αρχική πέτρα. Είναι σχεδόν όλος ασβεστόλιθος, και μάλιστα διαβρωμένος ασβεστόλιθος, με μια πραγματικά ενδιαφέρουσα υφή σε χρώματα που κυμαίνονται από σχεδόν έντονο λευκό έως ένα κρεμώδες χρώμα.» Για να προσφέρει αντίθεση τόσο στο χρώμα όσο και στην υφή – και να βοηθήσει στην αποστράγγιση – στη συνέχεια ενσωμάτωσε μεξικάνικα βότσαλα παραλίας σε μαύρο χρώμα.

Επέκταση της βεράντας στα σημερινά της 1.400 πόδια2, απαιτούσε την απόκτηση πρόσθετου ασβεστόλιθου τόσο από συμβατικές όσο και από μη συμβατικές πηγές. Η συμβατική πηγή ήταν η Eden Stone Company of Eden, WI. «Πραγματικά μπορέσαμε να προμηθευτούμε κάποιο διαβρωμένο ασβεστόλιθο από ένα τοπικό αγρόκτημα περίπου έξι μίλια βόρεια του καταστήματός μας», προσθέτει ο Majerus. «Βρήκαμε αυτούς τους γιγάντιους ογκόλιθους και ο Έντεν βοήθησε επίσης να γίνει λίγος ο σχηματισμός αυτών». ασβεστόλιθος

Η τεχνογνωσία της εταιρείας πέτρας χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα δημιουργώντας αυτό που ο Majerus λέει ότι είναι το αγαπημένο του χαρακτηριστικό του έργου. «Χρησιμοποιήσαμε περίπου έναν διαβρωμένο ασβεστολιθικό ογκόλιθο 4.000 λιβρών για να φτιάξουμε ένα γυάλινο τραπέζι», εξηγεί. «Βάλαμε τον Eden Stone να κόψει την κορυφή του ογκόλιθου, να τον βάλει σε μια βάση, να του βάλει μια κυκλική επιφάνεια από σκληρυμένο γυαλί έξι ποδιών και μετά να βάλει το άλλο μισό του ογκόλιθου πάνω από το ποτήρι, έτσι φαίνεται το Το ποτήρι περνάει ακριβώς μέσα από τον ογκόλιθο».ασβεστόλιθος

Ο «βρέθηκε» ασβεστόλιθος ενέπνευσε επίσης το άλλο κύριο χαρακτηριστικό της βεράντας. «Περίπου στα μισά της κατασκευής του έργου, καταλήξαμε να ανακαλύψουμε μερικές γιγάντιες πλάκες ασβεστόλιθου από το αρχικό τοπίο που ήταν θαμμένο στον κήπο», λέει ο Majerus. «Καθώς τα βγάλαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι θα δημιουργούσαν το τέλειο μπαρ, το οποίο δεν είχαμε σχεδιάσει ακόμη». Το αποτέλεσμα ήταν μια ράβδος ξηρής στοίβας στην άκρη της βεράντας, η οποία ρέει σε έναν τοίχο 18 ιντσών καθισμάτων που συνορεύει με την πίσω πλευρά της βεράντας. Για να γίνει η μπάρα πιο λειτουργική, περιλαμβάνει ένα ειδικά κατασκευασμένο ντουλάπι αποθήκευσης για έναν κάδο απορριμμάτων και αξεσουάρ μπαρ.

Και, που τα δένουν όλα μαζί είναι τα μεξικάνικα βότσαλα παραλίας. «Τα χρησιμοποιήσαμε για να γεμίσουμε τα κενά στο επάνω μέρος της ράβδου για να το κάνουμε αρκετά επίπεδο για χρήση», λέει. «Τα χρησιμοποιήσαμε επίσης για να δέσουν τα χαρακτηριστικά αποχέτευσης, ώστε να μην μπορείτε να δείτε κανέναν από τους αγωγούς σε όλη τη βεράντα. Τα χρησιμοποιήσαμε επίσης στο τζάκι, το οποίο προεξέχει από τον κήπο σε μια πέτρινη επιφάνεια που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην αναγνωρίζετε ότι είναι εστία, εκτός αν η φωτιά είναι αναμμένη.»πυρκαγιάς

Μαγικός Φωτισμός

Για να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία φαγητού στο μοναδικό γυάλινο τραπέζι με ογκόλιθους, η Landmark κατασκεύασε επίσης έναν πολυέλαιο που κρέμεται πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Ο Majerus εξηγεί ότι κρέμεται από ένα καλώδιο από ανοξείδωτο χάλυβα που εκτείνεται από την οροφή του σπιτιού σε μια σημύδα σε ύψος 35 ποδιών. Περιγράφει το αποτέλεσμα ως «μαγικό».

«Κρέμεται ακριβώς πάνω από το τραπέζι χωρίς εμφανή δομή πάνω του», σχολιάζει. «Είναι μια γιγάντια σφαίρα που φωτίζεται και ταλαντεύεται στον άνεμο. Είναι πολύ ωραίο.”

Πέρα από τον κρεμαστό πολυέλαιο, ο φωτισμός της βεράντας χρησιμοποιεί περίπου 46 φωτιστικά, συμπεριλαμβανομένου του ατμοσφαιρικού φωτισμού και του φωτισμού έμφασης στο τοπίο γύρω από τη βεράντα. φώτα πορείας για το διάδρομο από το πίσω μέρος του σπιτιού και αρχιτεκτονικά φωτιστικά, όλα από το FX Luminaire.ασβεστόλιθος

«Μου αρέσουν γιατί μας δίνουν πολύ καλό έλεγχο της θερμοκρασίας των φώτων», λέει ο Majerus. „Είναι ένα σύστημα χαμηλής τάσης που έχει ρυθμιστεί σε έναν μετασχηματιστή που ελέγχεται από έναν διακόπτη στο σπίτι.“

Μια Διαρκής Σχέση

Οι προσπάθειες της Landmark όσον αφορά το softscape για το έργο ήταν περιορισμένες, καθώς οι πελάτες είναι ενθουσιώδεις κηπουροί που έκαναν μεγάλο μέρος της δουλειάς οι ίδιοι. «Η δουλειά μας είχε να κάνει πολύ με την προετοιμασία του εδάφους και τα παρτέρια φύτευσης», λέει. «Τους δώσαμε καλούς χώρους για αυτό που ήθελαν να κάνουν».Ιαπωνικό σφενδάμι

Ο Μπίλερ, ο διευθυντής επιχειρήσεων, προσθέτει ότι από τη δική του οπτική γωνία, μια από τις πιο προκλητικές πτυχές ήταν η μετακίνηση δύο 20χρονων ιαπωνικών σφενδάμων που βρίσκονταν στην ιδιοκτησία. «Είναι ένα δέντρο δείγματος που αναπτύσσεται αργά και οι πελάτες δεν ήθελαν να τα χάσουν», λέει ο Biller. «Καταφέραμε να ξεριζώσουμε το κλάδεμα και να τα μαζέψουμε και να τα μετακινήσουμε, και τα δύο με επιτυχία από όσο γνωρίζω».

Οι εργασίες ξεκίνησαν στο εξαψήφιο έργο ενώ υπήρχε ακόμα χιόνι στο έδαφος και ενώ η κατασκευή στην ίδια την ταράτσα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, η δουλειά συνεχίστηκε τον Αύγουστο καθώς η εταιρεία έκανε κάποιες εργασίες στο μπροστινό μέρος και στο softscape.

Και η Landmark Landscapes συνεχίζει να έχει σχέση με τους πελάτες. Πέρυσι, ένας κήπος διαλογισμού εγκαταστάθηκε στην άλλη πλευρά του σπιτιού. Ενσωματώνει υδάτινο στοιχείο, περισσότερους ασβεστολιθικούς ογκόλιθους, διακοσμητικά αειθαλή νάνους και περίπλοκη πλακόστρωση με ανακυκλωμένα υλικά. Το τελευταίο μέρος του έργου, ένας μικρός χώρος στο πίσω μέρος του σπιτιού, βρισκόταν ακόμα στη φάση του σχεδιασμού τον περασμένο Μάρτιο. Τα σχέδια προβλέπουν έναν κήπο εμπνευσμένο από την Ιαπωνία με μια πισίνα αντανακλάσεων που να φιλοξενεί ένα νησί με ένα δέντρο μπονσάι. Το αν θα είναι και αυτό βραβευμένο δεν έχει φανεί ακόμη, αλλά πιθανότατα θα αντικατοπτρίζει τις ίδιες ιδιότητες που κέρδισαν την αναγνωρισμένη αναγνώριση του αρχικού έργου από την HNA.

«Λατρεύω τα καλλιτεχνικά στοιχεία που βάζουμε στη βεράντα», καταλήγει ο Majerus. «Κάθε τελευταία λεπτομέρεια έχει μελετηθεί και όλα είναι συντονισμένα. Ο ρυθμός, η επανάληψη και η ενότητα του υλικού είναι φανταστικοί και η δεξιοτεχνία είναι απλά εκπληκτική.»

Ο Schipper είναι συγγραφέας και συντάκτης που ειδικεύεται στις εκδόσεις B2B. Είναι συνεργάτης της Word Mechanics, με έδρα το Palm Springs, CA.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected]

Schreibe einen Kommentar