Ο απόλυτος οδηγός φροντίδας ορτανσίας

5
Ο απόλυτος οδηγός φροντίδας ορτανσίας

Οι ορτανσίες είναι υπέροχοι θάμνοι που προσθέτουν χρώμα, ομορφιά και ενθουσιασμό στο τοπίο σας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αρκετές ποικιλίες που ευδοκιμούν σε κλίματα με κρύο καιρό, φωτίζοντας τους καλοκαιρινούς μας κήπους. Με την κατάλληλη φροντίδα, αυτές οι ανθεκτικές ποικιλίες θα αναδείξουν το τοπίο σας.

Ανθεκτικές ποικιλίες ορτανσίες

Με τους βάναυσους χειμώνες μας, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέγουμε ποικιλίες ορτανσίας που είναι ανθεκτικές στην περιοχή μας και αντέχουν το κρύο! Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας ποικιλίες.

Ορτανσίες Annabelle είναι ένα κλασικό βορειοαμερικάνικο, με μεγάλες ρουφηξιές λουλουδιών που απολαμβάνουν όλο το καλοκαίρι. Αυτή η ποικιλία, ειδικότερα, έχει πολύ βαριά ανθισμένα κεφάλια που αποδίδουν καλύτερα με υποστήριξη. Η φύτευση τους δίπλα σε έναν φράχτη ή η φύτευση θάμνων κοντά μεταξύ τους είναι εξαιρετικές επιλογές για περισσότερη υποστήριξη.

Για μια ολοπράσινη ποικιλία, Ορτανσίες Limelight είναι μια πανέμορφη επιλογή με μεγάλους πάχους σε σχήμα ποδοσφαίρου από πρασινολευκες μπουκίτσες. Αυτή η ποικιλία θα ανθίζει κάθε χρόνο, χωρίς φάσεις από το κρύο του χειμώνα—πραγματικά εμπνευσμένη!

Salisbury Landscaping - A Guide to Hydrangeas-pinky Winky hydrangea

Ορτανσίες Pinky Winky είναι μια εκπληκτική ποικιλία με πανίκους που γίνονται ροζ στη βάση όταν το καλοκαίρι αρχίζει να πέφτει, αλλά οι πανίκες συνεχίζουν να μεγαλώνουν με νέα, λευκά μπλουζάκια. Το αποτέλεσμα είναι ένα δίχρωμο, επίμηκες πανικό που είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις.

Για μια ροζ ποικιλία που έχει ελαφρώς μικρότερα ανθισμένα κεφάλια, Ορτανσίες Zinfin Doll είναι μια υπέροχη επιλογή με σκούρα ροζ και λευκά πανικά. Τα άνθη τους έχουν περίπου ⅔ το μέγεθος του Pinky Winky αλλά εμφανίζονται περίπου την ίδια εποχή. Η φύτευση αυτών των δύο κοντά είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε διάσταση σε έναν ολο-ροζ κήπο.

Salisbury Landscaping - A Guide to Hydrangeas-Limelight hydrangea

Οδηγός φροντίδας ορτανσίας

Οι περισσότερες ορτανσίες απαιτούν παρόμοια, αν όχι την ίδια, φροντίδα. Φυσικά, συνιστούμε να ερευνήσετε συγκεκριμένες ποικιλίες, αλλά αυτές είναι γενικές οδηγίες που θα παρέχουν στην ορτανσία σας εξαιρετική φροντίδα.

Σύνθεση εδάφους: Οι ορτανσίες είναι γενικά αρκετά ανεκτικές σε πολλούς τύπους εδάφους, αλλά το γόνιμο έδαφος είναι το καλύτερο! Ένα στρώμα βιολογικά πλούσιου κομπόστ ή λιπάσματος για ανθισμένους θάμνους θα δώσει στις ορτανσίες σας ό,τι χρειάζονται. Ίσως έχετε ακούσει ότι μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των ανθισμάτων της ορτανσίας σας. δυστυχώς, αυτό το χαρακτηριστικό είναι μόνο με τις ορτανσίες Bigleaf (Ορτανσία macrophylla), τα οποία δεν είναι ανθεκτικά στην περιοχή του Έντμοντον.

Το σωστό φως: Για αυτές τις ανθεκτικές ορτανσίες, ο πλήρης ήλιος το πρωί με τη μερική σκιά το απόγευμα είναι η τέλεια ποσότητα φωτός για αυτά τα υπέροχα φυτά, συνολικά περίπου 4-6 ώρες ήλιο την ημέρα. Η υπερβολική σκιά θα μειώσει την παραγωγή λουλουδιών. Εάν έχουν πλήρη ήλιο όλη την ημέρα, βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου του καλοκαιριού.

Ρουτίνες ποτίσματος: Βεβαιωθείτε ότι οι ορτανσίες σας έχουν σταθερό νερό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι καλύτερο να ποτίζετε σε βάθος μερικές φορές την εβδομάδα αντί για ρηχό πότισμα καθημερινά. Μπορείτε να μειώσετε το πότισμα σας εάν έχετε πολλή βροχή, καθώς τα φυτά δεν θα τα πάνε καλά σε μουσκεμένο έδαφος.

Αποτελεσματικό κλάδεμα: Η κατάλληλη στιγμή για να κλαδέψετε την ορτανσία σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ποικιλία, γι‘ αυτό κάντε διπλό έλεγχο πριν βγάλετε το ψαλίδι! Θα θελήσετε να κλαδέψετε θάμνους που ανθίζουν με νέα ανάπτυξη στα τέλη του χειμώνα και θάμνους που ανθίζουν στην παλιά ανάπτυξη αμέσως μετά το ξεθώριασμα των ανθοφοριών.

Salisbury Εξωραϊσμός - ορτανσία κλαδέματος γυναικών

Κάθε μία από τις ανθεκτικές ποικιλίες ορτανσίας που αναφέρονται παραπάνω αναπτύσσεται σε νέο ξύλο και υπερέχει με ένα επιθετικό κλάδεμα στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Μπορείτε επίσης να σβήσετε τις ανθοφορίες καθώς ξεθωριάζουν για να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας κατευθύνει την ενέργειά του σε νέα ανάπτυξη, η οποία θα παρατείνει την εποχή της ανθοφορίας σας.

Για να κλαδέψετε σκληρά τις ορτανσίες σας, αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένα κλαδιά και κόψτε τα μέχρι το κύριο στέλεχος. Μπορείτε να διαμορφώσετε καθώς προχωράτε για να διασφαλίσετε ότι ο θάμνος σας διατηρεί το στρογγυλεμένο σχήμα του. Οι ποικιλίες Limelight, Zinfin Doll και Pinky Winky θα ευδοκιμήσουν με σκληρό κλάδεμα, μειώνοντάς τις στο ⅓ της συνολικής τους μάζας. Αφήστε τους μεγαλύτερους μίσχους και κλαδέψτε το μικρότερο ξύλο μέχρι το έδαφος. Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, αλλά η μείωση του φυτού τόσο πολύ οδηγεί σε υγιή ανάπτυξη και υπέροχα λουλούδια! Για τις ορτανσίες Annabelle, θα έχετε λιγότερες αλλά μεγαλύτερες ανθοφορίες αν τις κόψετε στις 12 ίντσες.

Αν ψάχνετε για ορτανσίες κοντά σας, επισκεφτείτε ένα από τα κέντρα κήπου μας Άγιος Αλβέρτος ή Πάρκο Σέργουντ. Εάν θέλετε να ενσωματώσετε ορτανσίες στο τοπίο σας, επικοινωνήστε με το Salisbury Landscaping. Η επαγγελματική μας ομάδα θα χαρεί να συζητήσει το επόμενο έργο σας!

Schreibe einen Kommentar