Μία γαλλική χώρα αισθητική, πολλοί λειτουργικοί στόχοι

8
Μία γαλλική χώρα αισθητική, πολλοί λειτουργικοί στόχοι
image_pdf

Γαλλική χώρα

Βάζοντας την Αρχιτεκτονική στο Σχεδιασμό Τοπίου

Ο Scott Chatham μπορεί να είναι αρχιτέκτονας τοπίου, αλλά πρόσφατος Το βραβευμένο έργο απαιτούσε να επεκτείνει λίγο τη γκάμα του, ανοίγοντας μια τραπεζαρία σε μια υπαίθρια αυλή σχεδιασμένη σε βουκολικό γαλλικό στυλ.

Η αυλή δεν ήταν καν στο ραντάρ των πελατών όταν έφεραν τον Chatham, ιδιοκτήτη της Marietta, με έδρα το GA Υπηρεσίες τοπίου Chatham, για να δείτε το ακίνητο. Εκείνη την εποχή, η μεγαλύτερη επιθυμία τους ήταν μια κλειστή, επίπεδη μπροστινή αυλή για να παρέχει στα δύο μικρά παιδιά και στα δύο οικογενειακά σκυλιά τους μια ασφαλή περιοχή για να παίξουν μπάλα και να τρέχουν.

Η Chatham ειδικεύεται σε οικιστικά έργα όλων των τύπων. «Σχεδιάζω τη δουλειά και στη συνέχεια προσφέρουμε πλήρη διαχείριση και εγκατάσταση έργου», λέει. „Το παίρνουμε από το concept μέχρι το τελικό έργο.“

Ένας επίπεδος αγωνιστικός χώρος

Σε αυτό το έργο, ο Chatham αντιμετώπισε αρκετούς περιορισμούς, ξεκινώντας από την επιθυμία των πελατών να βάλουν τον χώρο παιχνιδιού στο μπροστινό μέρος του σπιτιού. Στην πίσω αυλή, εξηγεί, δέσποζε μια πισίνα την οποία οι πελάτες επέλεξαν να κρατήσουν.

Ο Chatham λέει στην πρώτη του επίσκεψη στην τοποθεσία αναγνώρισε ότι ένα μεγάλο δέντρο μανόλια στο μπροστινό μέρος του σπιτιού θα έπρεπε να φύγει. «Έκλεισε όλο το μπροστινό μέρος του σπιτιού από το δρόμο», λέει. «Όχι μόνο δεν μπορούσαμε να φυτέψουμε γρασίδι γύρω του, αλλά η έκκληση για τον περιορισμό είχε αφαιρεθεί εντελώς».

Το μπροστινό γκαζόν είχε επίσης κλίση περίπου πέντε πόδια από το μπροστινό μέρος του σπιτιού μέχρι το δρόμο. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, μόλις αφαιρέθηκε η μανόλια, η εταιρεία βαθμολόγησε, μετακίνησε γραμμή ύδρευσης, εγκατέστησε άρδευση και αναβάθμισε μια γραμμή αποστράγγισης. «Στη συνέχεια, βάλαμε έναν τοίχο μήκους δυόμισι ποδιών κατά μήκος της δεξιάς διαδρομής και τον τυλίξαμε σχεδόν στη δεξιά γωνία του σπιτιού», εξηγεί ο Chatham. «Αυτό το ισοπέδωσε για να δημιουργήσει τον χώρο παιχνιδιού με γρασίδι».

Ωστόσο, ο τοίχος αποδείχθηκε πονοκέφαλος, καθώς υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ του πελάτη και του Chatham σχετικά με την πέτρα που εγκρίθηκε για αυτό το μέρος του έργου. «Πήραμε ένα μάθημα με το να μην παίρνουμε δείγματα και να κάνουμε τον πελάτη να τα εγκρίνει», παραδέχεται.

Γαλλική χώρα

Αεροφωτογραφία του πρόσφατα δημιουργημένου ισόπεδου χώρου παιχνιδιού στην μπροστινή αυλή.

Γαλλική χώρα

Μια πλάγια όψη δείχνει το ύψος του τοίχου που έχει εγκαταστήσει η Chatham Landscape Services.

Για να ασφαλιστεί η περιοχή παιχνιδιού, 4.000 τετραγωνικών ποδιών φυτεμένη στο γρασίδι Zeon® Zoysia, η μπροστινή αυλή που τώρα ήταν σε επίπεδο περιβαλλόταν από έναν ειδικά κατασκευασμένο φράχτη κέδρου δύο σιδηροτροχιών με συραμμένο υφαντό σύρμα. «Δεν μπορείτε να το δείτε, αλλά δεν επιτρέπει σε μπάλες ή σκύλους να περάσουν», λέει ο Chatham.

Για να προσθέσετε στη γαλλική όψη της χώρας, η περιοχή μπροστά από τον τοίχο φυτεύτηκε με ένα μείγμα πολυετών φυτών, συμπεριλαμβανομένων των τεμπέλικων σουζανών και των τριαντάφυλλων από θάμνους. Οι γωνίες τονίζονταν με φωτεινά fuschia impatiens σε αντίθεση με ψηλότερη λευκή σάλβια – ένας πολύχρωμος, εντυπωσιακός συνδυασμός που επαναλαμβάνεται στην είσοδο του σπιτιού. Μια κρεπ μυρτιά στέκεται επίσης φρουρός για να σηματοδοτήσει την μπροστινή γωνία του νεοδημιουργημένου χώρου παιχνιδιού.

Δημιουργία Αυλής

Μαζί με την ισοπέδωση της μπροστινής αυλής για να δημιουργήσει τον επίπεδο χώρο παιχνιδιού με γρασίδι, ο Chatham παρατήρησε ότι η τραπεζαρία με το μπροστινό μέρος είχε δύο πόρτες που άνοιγαν – αλλά χωρίς πρόσβαση πάνω ή κάτω. Ξέπλασε το διάδρομο σε μπλε πέτρα και, ως προέκταση αυτού του έργου, δημιούργησε ένα μικρό αίθριο με μπλε πέτρα με σκαλοπάτια για πρόσβαση στην τραπεζαρία.

Γαλλική χώρα

Δύο σετ γαλλικών πορτών από την τραπεζαρία ανοίγουν τώρα σε μια μικρή αυλή με μπλε πέτρα που συνδέεται με τον μπροστινό διάδρομο.

Το Bluestone επιλέχθηκε για το hardscape, λέει ο Chatham, επειδή φαίνεται παλιό και έχει μια αίσθηση country. Αυτό το έκανε να συνάδει τόσο με τις σχεδιαστικές επιθυμίες των πελατών όσο και με άλλα σπίτια στη γειτονιά.

Με το bluestone στη θέση του, ο Chatham ήξερε ότι ήθελε να βελτιστοποιήσει την πρόσβαση στην τραπεζαρία. «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε το εφέ της αυλής επενδύοντάς το με φράκτες από πυξάρι», λέει. «Πίσω από αυτά, το χαλαρώσαμε για περισσότερη αίσθηση της χώρας μέσω της χρήσης μπλε ορτανσιών». Δύο παγκάκια τοποθετημένα εκατέρωθεν του αίθριου προσθέτουν πλέον οπτικό ενδιαφέρον και ένα σημείο ανάπαυσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες και οι καλεσμένοι τους μπορούν να χυθούν στην μπροστινή αυλή όταν διασκεδάζουν ή απλά να απολαμβάνουν μια εμπειρία που μοιάζει με το ύπαιθρο.

Pervious Pavers

Ένας νέος τύπος πρόκλησης για τον Chatham και το πλήρωμά του ήρθε με την πίσω αυλή και το δρόμο. Αν και οι πελάτες επέλεξαν να διατηρήσουν την υπάρχουσα πισίνα στην πίσω αυλή, ο Chatham αναδιαμόρφωσε τόσο το χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου όσο και την περιοχή γύρω από την πισίνα, τοποθετώντας τελικά 2.500 τετραγωνικά πόδια σε διαπερατά πλακόστρωτα Belgard. «Η Ατλάντα έχει μερικούς αρκετά αυστηρούς κανόνες σχετικά με τις αδιαπέραστες επιφάνειες, επομένως έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε επιστρώσεις για να παραμείνουμε εντός των ορίων μας», λέει ο Chatham.

Γαλλική χώρα

Οι διαπερατές επιστρώσεις Belgard επιτρέπουν την αποστράγγιση και πληρούν τις απαιτήσεις της πόλης.

Αυτό που έκανε τη χρήση των επιστρώσεων – οι οποίες είναι τοποθετημένες σε μια βάση από θρυμματισμένο χαλίκι με λίγη άμμο που σκουπίζεται στους αρμούς – μοναδική είναι ότι ήταν η πρώτη εισβολή της εταιρείας σε περασμένες επιστρώσεις. Αλλά ο Chatham σημειώνει, «Η πόλη [officials] Μου άρεσε ο τρόπος που τα εγκαταστήσαμε και λειτούργησε πολύ καλά.» Όλη η απορροή από τις πλακόστρωτες εκτρέπεται στο μπροστινό μέρος του σπιτιού και έξω από το ακίνητο.

Εκτός από τα πλακόστρωτα, στην πίσω αυλή τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας επειδή τα υπάρχοντα δέντρα δυσχέραιναν την καλλιέργεια πραγματικού χόρτου. «Οι πελάτες έκαναν επίσης μια βεράντα με σήτα και μια περιοχή ψησταριάς στο πίσω μέρος, και έπρεπε να δουλέψουμε σε μερικά βήματα, ώστε να μπορούν να έχουν έναν ωραίο χώρο για να κάνουν παρέα γύρω από την πισίνα», λέει. «Μόλις δημιουργήσαμε χώρο για ψησταριά. αυτή δεν ήταν μια υπαίθρια κουζίνα.»

Βραβευμένη

Συνολικά, η εργασία των 150.000 δολαρίων περίπου χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός μήνα για το σχεδιασμό και έναν μήνα για την αδειοδότηση. Ο Chatham λέει ότι συνήθως είχε ένα πλήρωμα πέντε ατόμων που εργαζόταν στο εργοτάξιο κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Σίγουρα, υπάρχουν πολλά για να είμαστε περήφανοι με αυτό το έργο, το οποίο κέρδισε το βραβείο Judges‘ Choice Award 2019 από το Georgia Urban Ag Council. Ο Chatham ήταν στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών για τον χώρο παιχνιδιού στην μπροστινή αυλή, δημιουργώντας παράλληλα μια αισθητική γαλλικής επαρχίας. Ωστόσο, το αγαπημένο του χαρακτηριστικό είναι η γοητευτική αυλή της τραπεζαρίας. «Ήμουν πραγματικά περήφανος που έκανα την αρχιτεκτονική πρόταση και μετά την υλοποίησα», λέει ο Chatham. «Αυτό είναι πραγματικά ένα στοιχείο που θα έκανε κανονικά ένας αρχιτέκτονας, αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που το πρωτοστάτησαν».

Ωστόσο, υπάρχει ένα γλυκόπικρο στοιχείο στο αποτέλεσμα του έργου. Μέσα σε μερικούς μήνες από την ολοκλήρωση, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έπιασε δουλειά στη Νέα Υόρκη και πούλησε το σπίτι. «Αλλά μπόρεσαν να πουλήσουν το σπίτι μέσα σε 30 ημέρες», σημειώνει ο Chatham. „[The owner] είπαν ότι έχουν ανακαινίσει τρία ή τέσσερα σπίτια στην περιοχή της Ατλάντα και αυτό ήταν το καλύτερο έργο που έκαναν».

Ο Schipper είναι συγγραφέας και συντάκτης που ειδικεύεται στις εκδόσεις B2B. Είναι συνεργάτης της Word Mechanics, με έδρα το Palm Springs, CA.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected]

Schreibe einen Kommentar