Η τέχνη της προσθήκης χαλίκι στο τοπίο σας

1
Η τέχνη της προσθήκης χαλίκι στο τοπίο σας

Η χρήση βράχων και χαλίκι στο τοπίο σας είναι μια από μόνη της μορφή τέχνης. Είτε θέλετε ένα φυσικό τραχύ τοπίο που να υπερηφανεύεται για την πρακτικότητα είτε κάτι πιο ομαλό και πιο γυαλιστερό, μπορείτε να κάνετε χαλίκι για την εξωτερική σας αισθητική.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το χαλίκι στο τοπίο σας

Οι επιλογές είναι απεριόριστες όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε χαλίκι στο τοπίο σας. Το χαλίκι μπορεί να προσθέσει συνοχή, τάξη και στυλ στο τοπίο σας. Σκεφτείτε πέρα ​​από το δρόμο και σκεφτείτε αυτές τις διακοσμητικές πέτρες για:

  • Πεζοδρόμια ή μονοπάτια
  • Αυλές
  • Τρέξιμο σκύλου
  • Βεράντες
  • Είσοδοι
  • Χώρος πυρκαγιάς
  • Παιδική χαρά
  • Κρεβάτια κήπου
  • Τέχνη και σχέδιο τοπίου

Επιλέγοντας το χαλίκι σας

Χαλίκι μπιζελιού εξωραϊσμού Salisbury

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε χαλίκι μπιζελιού για να καλύψετε ορισμένες από τις ανάγκες σας για εξωραϊσμό λόγω της ευελιξίας και της οικονομικής αποδοτικότητάς του. Αυτοί οι μικροσκοπικοί λείες πέτρες με φυσικό χρώμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του αντικαταστάτη του λουλουδιού. Μπορείτε να τα βρείτε σε αποχρώσεις όπως πράσινο, λευκό, σκουριά, γκρι, μπεζ, ακόμη και ημιδιαφανές. Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για πέτρες εξωραϊσμού που είναι διαθέσιμες για τον εξωτερικό σας χώρο. Εάν είστε σε ζημία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να αξιολογήσετε τις δύσκολες ανάγκες σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χαλίκι μπιζελιού στο τοπίο σας

Γίνετε δημιουργικοί με το πώς χρησιμοποιείτε το χαλίκι μπιζελιού στο δικό σας τοπίο. Για να αποφύγετε την απογοήτευση, βεβαιωθείτε ότι περιέχεται σε κάποια μπορντούρα για να μην εξαπλωθεί σε περιοχές που δεν θέλετε. Για επιλογές μπορντούρας, γίνετε δημιουργικοί—μπορείτε να δοκιμάσετε τούβλο, διακοσμητική πέτρα ή μέταλλο.

Ανακατέψτε χαλίκι μπιζελιού και μεγαλύτερες πέτρες

Χρησιμοποιήστε χαλίκι μπιζελιού ως έμφαση ή πληρωτικό για μεγαλύτερες πέτρες εξωραϊσμού όπως ασβεστόλιθος ή πλάκα. Εάν, για παράδειγμα, δημιουργείτε ένα διάδρομο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεγάλες πέτρες ως σκαλοπατάκια και το χαλίκι από μπιζέλια γύρω τους για να βελτιώσετε την ομορφιά τους. Οι μεγαλύτερες πέτρες βοηθούν επίσης να συγκρατήσουν τα μικρότερα βότσαλα σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Salisbury Χαλίκι εξωραϊσμού γύρω από υπερυψωμένα κρεβάτια λαχανικών

Χαλίκι για υπερυψωμένα κρεβάτια

Δημιουργήστε ενότητα σε όλο το τοπίο σας χρησιμοποιώντας χαλίκι γύρω από υπερυψωμένα παρτέρια κήπου—και αυτό κάνει μια ιδανική σάπια φύλλα για τα παρτέρια σας (σκεφτείτε πολύ λιγότερα ζιζάνια!) Λάβετε υπόψη ότι το φθινόπωρο και την άνοιξη, δεν θα μπορείτε να σηκώσετε τα βράχια τόσο εύκολα, επενδύστε σε έναν φυσητήρα φύλλων για να φυσήξετε τα υπολείμματα που πέφτουν στο χαλίκι.

Μπιζέλι χαλίκι και εποξειδικό

Αν σας αρέσει η ευκολία στο χαλίκι αλλά θέλετε ένα λείο φινίρισμα και για να αποφύγετε τις διάσπαρτες πέτρες, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνδυάσετε χαλίκι μπιζελιού και εποξειδικό ή τσιμέντο, γύψο ή πολυουρεθάνη. Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει μια λεία, σκληρή επιφάνεια για χρήση ως μονοπάτι ή περιοχή ψυχαγωγίας. Το τελικό προϊόν θα μοιάζει με δάπεδο κατασκευασμένο από μικροσκοπικούς βράχους!

Χαλίκι για φυτά κοντέινερ

Δημιουργήστε μια καθαρή αισθητική για τα φυτά δοχείων σας χρησιμοποιώντας μικρότερα βότσαλα ως πληρωτικό. Τα παχύφυτα είναι ιδιαίτερα όμορφα αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ηρεμιστική όαση.

Salisbury Χαλίκι μπιζελιού εξωραϊσμού στο χέρι

Χρησιμοποιώντας το Gravel ως εστιακό σημείο

Το χαλίκι όχι μόνο μειώνει τον χρόνο και το κόστος συντήρησης, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση των άλλων δύσκολων επενδύσεών σας. Εάν διαθέτετε υδάτινο στοιχείο, θάμνους και δέντρα που δεν σας επιτρέπουν να επιδείξετε ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο είστε ιδιαίτερα περήφανοι, χρησιμοποιήστε πέτρινα χαρακτηριστικά για να οδηγήσετε το μάτι (και τα πόδια!) απευθείας σε αυτό το εκπληκτικό εστιακό σημείο.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε το χαλίκι στο τοπίο του Έντμοντον, επισκεφθείτε μας. Θα σας βοηθήσουμε να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τον εξωραϊσμό που μπορεί να έχετε.

Schreibe einen Kommentar