Εμπνεύστε τους πελάτες με το Hardscape

6
Εμπνεύστε τους πελάτες με το Hardscape
image_pdf

φάΟ καθαρός αέρας και το φυσικό, υγιές περιβάλλον μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο. Μήνες αυτοκαραντίνας που σχετίζονται με την πανδημία και ρουτίνας εργασίας από το σπίτι έχουν προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον για τη βελτίωση του οικιακού περιβάλλοντος – ιδιαίτερα εκείνων που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες σπιτιού να απολαμβάνουν τους εξωτερικούς τους χώρους. Στο Interlocking Concrete Pavement Institute (ICPI), αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια απότομη αύξηση της ζήτησης για υπαίθρια σαλόνια, τραπεζαρίες, κουζίνες και πολλά άλλα. Πρόκειται για τη μετατροπή των αχρησιμοποίητων εξωτερικών χώρων σε άνετους χώρους διαβίωσης και ψυχαγωγίας. Οι στόχοι για τα περισσότερα από αυτά τα έργα, τόσο μικρά όσο και μεγάλα, είναι γνωστοί.

hardscape

Άνετη διαβίωση σε εξωτερικούς χώρους: Οι ιδιοκτήτες σπιτιού βρίσκουν νέους τρόπους για να επεκτείνουν τους χώρους διαβίωσής τους σε εξωτερικούς χώρους και να διασκεδάσουν την οικογένεια και τους φίλους στον καθαρό αέρα.

Απολαύστε το Περιβάλλον

Ένας εύκολος και κομψός τρόπος για να ανανεώσετε ένα σπίτι και να επεκτείνετε το υπαίθριο σαλόνι είναι με τις πολλές επιλογές που παρέχουν οι πολύχρωμες, ανθεκτικές πλακόστρωτες σκυροδέματος. Επαγγελματικά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο Τα δύσκολα τοπία μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τώρα και να περιορίσουν την ελκυστικότητα αργότερα, όταν έρθει η ώρα να πουλήσετε ένα σπίτι. Όπου κι αν τοποθετούνται επιστρώσεις, λένε οι ειδικοί στα ακίνητα, μπορεί να είναι εύκολο να ανακτηθεί το κόστος όταν πωλείται ένα σπίτι. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών και υποψήφιοι ιδιοκτήτες σπιτιού θεωρούν τα πλακόστρωτα μια πολύ πιο ελκυστική επιλογή από άλλα συστήματα οδοστρώματος. Οι επιστρώσεις είναι επίσης ευκολότερες στη συντήρηση και διαρκούν περισσότερο χωρίς να χρειάζεται επισκευή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να δημιουργηθούν υπαίθριοι χώροι διαβίωσης χρησιμοποιώντας στοιχεία σκληρού τοπίου. Αυτά περιλαμβάνουν επιστρώσεις από σκυρόδεμα, τμηματικούς τοίχους αντιστήριξης, εξαρτήματα κουζίνας και τζακιού, εντοιχισμένα καθίσματα και στοιχεία νερού. Τα πλακόστρωτα παρέχουν επίσης μια ασφαλή, αντιολισθητική επιφάνεια σε διάφορα χρώματα, σχήματα και υφές, καθώς και συνδυασμούς με τόνους που αναβοσβήνουν για να εναρμονιστούν με την εξωτερική επένδυση ενός σπιτιού. Και, οι πλακόστρωτες μπορούν να τοποθετηθούν σε σχέδια που συμπληρώνουν το αρχιτεκτονικό στυλ σχεδόν κάθε σπιτιού και τοπίου.

Προστατεύω το περιβάλλον

Η πρακτική άνεση και ο καλλωπισμός είναι μόνο μέρος της ιστορίας. Μια άλλη επιρροή στη σταθερή ανάπτυξη των σκληρών τοπίων βρίσκεται στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι διαπερατές αλληλοσυνδεόμενες επιστρώσεις σκυροδέματος (PICP) στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα πεζοδρόμια PICP μοιάζουν με δημοφιλείς πέτρες από σκυρόδεμα, αλλά λειτουργούν διαφορετικά. Τα PICP διαθέτουν ένα μικρό χώρο μεταξύ των επιστρώσεων. Αυτός ο χώρος είναι γεμάτος με μικροσκοπικά βράχια που επιτρέπουν την απορροή να φιλτράρει μεταξύ των επιστρώσεων. Το νερό φιλτράρεται περαιτέρω σε στρώματα πέτρας που στη συνέχεια αποθηκεύουν το νερό. Τέλος, το νερό θα διεισδύσει στο έδαφος, μειώνοντας την απορροή των ομβρίων και τη ρύπανση.

σκληρά τοπία

Όμορφη αποστράγγιση: Οι διαπερατές οδοστρώσεις παρέχουν ελκυστικές και οικονομικές λύσεις τόσο για οικιστικά όσο και για εμπορικά έργα.

Ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν να επιλέξουν PICP για να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον τους μέσω βελτιώσεων που μειώνουν τη ρύπανση, αυτές οι πλακόστρωτες είναι επίσης αισθητικά ευχάριστες. Οι πελάτες μπορούν ακόμη και να επιλέξουν ένα ελαφρύτερο, ανακλαστικό χρώμα και να μειώσουν το φαινόμενο θερμικής νησίδας που δημιουργείται από τα υπάρχοντα ασφαλτοστρώματα.

Τα PICP κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο που κατασκευάζονται οι πέτρες οδοστρώματος από σκυρόδεμα για να καταλήξουν σε προκατασκευασμένο σκυρόδεμα υψηλής αντοχής. Και, τα PICP έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά το χειμώνα, επειδή μπορούν να μειώσουν τη συσσώρευση πάγου. Όταν το χιόνι λιώνει, στραγγίζει στα κενά μεταξύ των επιστρώσεων και δεν έχει την ευκαιρία να ξαναπαγώσει στον πάγο. Η απομάκρυνση του χιονιού γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως σε οποιοδήποτε άλλο πεζοδρόμιο.

Think Beyond Residential

Πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά hardscape που είναι δημοφιλή στους ιδιοκτήτες κατοικιών κερδίζουν τα εμπορικά ακίνητα και τους δήμους. Οι επιστρώσεις σκυροδέματος μπορούν να προσφέρουν μια ελκυστική λύση σε προβλήματα συντήρησης και αποστράγγισης – και με χαμηλό κόστος κύκλου ζωής σε σύγκριση με εναλλακτικά οδοστρώματα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι πλακόστρωτες έχουν γίνει οικεία κατασκευαστικά στοιχεία σε χώρους συγκέντρωσης.

σκληρά τοπία

Οι πλακόστρωτες δημιουργούν ξεχωριστούς χώρους: Η φαινομενικά ατελείωτη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και υφών που διατίθενται επιτρέπουν στους επιμέρους επιστρώσεις να αποκτήσουν μια αρμονική και φιλόξενη εμφάνιση.
(Φωτογραφίες: Interlocking Concrete Pavement Institute (ICPI))

Οι προγραμματιστές συχνά καλούνται να ανταποκριθούν σε αυστηρές περιβαλλοντικές απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της δυνητικά ρυπογόνου απορροής όμβριων υδάτων. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο οδοστρώματα από σκυρόδεμα με τη μορφή σχάρων και διαπερατών επιστρώσεων σε χώρους στάθμευσης, διαδρόμους, αυλές και πολλά άλλα. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στο νερό να αποστραγγίζεται κάτω από διαπερατές επιστρώσεις και να φιλτράρει τους ρύπους μέσω ενός συστήματος χαμηλού κόστους επί τόπου.

Η συντήρηση είναι ένας άλλος μοχλός ζήτησης για επιστρώσεις σκυροδέματος σε εμπορικές, βιομηχανικές και μεταφορικές εφαρμογές. Το κόστος και η διάρκεια των επισκευών ή των τροποποιήσεων σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κάτω από τα πεζοδρόμια μπορούν να μειωθούν σημαντικά, εάν μπορέσετε να αφαιρέσετε τα απαραίτητα για επισκευές και να τα αντικαταστήσετε μετά την ολοκλήρωσή τους.

Προετοιμαστείτε για την επιτυχία

Ο σχεδιασμός ενός έργου hardscape δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκος—απλώς καλά μελετημένος από την αρχή. Η βοήθεια έμπειρων επαγγελματιών σχεδιασμού και εγκατάστασης μπορεί να εξαλείψει τα λάθη για να εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ο σχεδιασμός της κατάλληλης βάσης για την εγκατάσταση επιστρώσεων, για παράδειγμα, θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας και της κατάλληλης λειτουργίας των διαπερατών επιστρώσεων.

Ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν να σχεδιάσουν και να εγκαταστήσουν οι ίδιοι έργα hardscape, για μεγαλύτερα ή πιο σύνθετα έργα, η επιλογή ενός καταρτισμένου και έμπειρου επαγγελματία εγκατάστασης συνιστάται ιδιαίτερα.

Η ICPI προσφέρει πολλούς πόρους για επαγγελματίες σχεδιασμού και εργολάβους στο σχεδιασμό, τις προδιαγραφές, την κατασκευή και τη συντήρηση PICP. Επίσης, οι πόροι ICPI περιλαμβάνουν πιστοποιήσεις εγκαταστάτη για να αποδειχθεί ότι οι επαγγελματίες εγκαταστάτες κατανοούν τα βιομηχανικά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές. Επίσης, τα διαπιστευτήρια των εγκαταστατών με πιστοποίηση ICPI ελέγχονται τακτικά από τον ιστότοπο της ICPI.

Ο Hawkins είναι διευθυντής μάρκετινγκ και μέλους στο Interlocking Concrete Pavement Institute (ICPI). Για περισσότερες πληροφορίες ή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πιστοποίηση ICPI, επισκεφτείτε www.icpi.org.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected]

Schreibe einen Kommentar