Δυνατότητα Fall Fountain: Πώς να χειμωνιάσετε το σιντριβάνι σας

2
Δυνατότητα Fall Fountain: Πώς να χειμωνιάσετε το σιντριβάνι σας

Το φθινόπωρο μπορεί να είναι εξίσου απασχολημένο με την άνοιξη στον κήπο, επειδή είναι μια μεταβατική περίοδος όπου πρέπει να προετοιμάσετε τα πάντα και να τα προστατέψετε για το χειμώνα. Αν έχετε συντριβάνι, ας μάθουμε πώς να το χειμωνιάσετε σωστά! Ακολουθήστε τα βήματα σε αυτήν τη λειτουργία για να μάθετε πώς να χειμωνιάσετε σωστά το σιντριβάνι σας πριν ξεκινήσουν οι παγωμένες χειμερινές θερμοκρασίες του Έντμοντον.

Winterizing Garden Fountains: How It’s Done

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σιντριβάνι σας έχει αποστραγγιστεί από όλο το νερό πριν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν. Αυτό αποτρέπει τη δημιουργία ρωγμών στη λεκάνη του σιντριβανιού καθώς το νερό παγώνει, λιώνει, συστέλλεται και διαστέλλεται.

φθινοπωρινά φύλλα στο θερμοκήπιο σιντριβάνι του Salisbury

Βήμα πρώτο: Αποσυνδέστε και καθαρίστε την αντλία σιντριβάνι

Αποσυνδέστε την αντλία σας και προστατέψτε το καλώδιο—αν είναι δυνατόν, αφαιρέστε την αντλία από το σιντριβάνι. Το να αφήσετε την αντλία στο σιντριβάνι σας μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου και τον χειμώνα μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν εισέλθει νερό στη λεκάνη. Ανοίξτε την αντλία για καθαρισμό και αφαιρέστε τυχόν σκουπίδια και υπολείμματα με ένα πανί εμποτισμένο σε σαπουνόνερο, ζεστό νερό. Εάν τα φύκια είναι ιδιαίτερα πυκνά και βρώμικα στην αντλία, μουλιάστε τα σε διάλυμα ζεστού νερού και ξιδιού για μία ώρα. Οι οδοντόβουρτσες είναι χρήσιμες για το τρίψιμο των δυσπρόσιτων σημείων.

Καθαρίστε το σωλήνα της αντλίας περνώντας τον εύκαμπτο σωλήνα μέσα από αυτόν. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε όλα τα μέρη της αντλίας πριν τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια για το χειμώνα. Εάν έχετε ένα σιντριβάνι με επίπεδα, καλό είναι να το αποσυναρμολογήσετε στο τέλος του φθινοπώρου και να το αποθηκεύσετε στο γκαράζ.

Βήμα δεύτερο: Αδειάστε το νερό από το σιντριβάνι

Εάν το σιντριβάνι σας διαθέτει λειτουργία γρήγορης αποστράγγισης, χρησιμοποιήστε το για να απελευθερώσετε το απόθεμα νερού. Εάν όχι, τότε αφαιρέστε το νερό με ένα φλιτζάνι ή μια σέσουλα.

καθαρίζοντας φύκια από το χειμερινό σιντριβάνι Salisbury εξωραϊσμός

Βήμα τρίτο: Καθαρίστε το εσωτερικό του σιντριβανιού

Τρίψτε το εσωτερικό της λεκάνης του σιντριβανιού με μια απαλή βούρτσα καθαρισμού και σαπουνόνερο για να αφαιρέσετε τυχόν συσσώρευση, βρωμιά ή βρωμιά. Ξεπλύνετε το καθαρό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη λεκάνη με διάλυμα ξιδιού και νερού και αφήστε τη να καθίσει για δέκα λεπτά. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της συσσώρευσης ασβεστίου και ασβέστη. Τρίψτε τη λεκάνη για να δράσει πραγματικά στο διάλυμα ξιδιού, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε.

Βήμα τέταρτο: Ευθυγραμμίστε τη λεκάνη

Η τοποθέτηση μερικών παλιών πετσετών ή σακουλών από λινάτσα στη λεκάνη του σιντριβανιού μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ζημιών εάν το νερό εισέλθει μέσα στη διάρκεια του χειμώνα. Θα απορροφήσουν την περίσσεια υγρασία, εμποδίζοντάς την να μουλιάσει σε πόρους ή ρωγμές και να τις επιδεινώσει. Αποφύγετε τη χρήση διαλυμάτων ξιδιού σε χάλκινα σιντριβάνια, καθώς αυτό θα χαλάσει το όμορφο μεταλλικό φινίρισμα.

Βήμα πέμπτο: Καλύψτε το σιντριβάνι σας

Το να βάλετε ένα κάλυμμα για το σιντριβάνι είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό βήμα, γιατί αφού έχετε καταλάβει πώς να χειμωνιάσετε το σιντριβάνι σας, πρέπει να αποτρέψετε την είσοδο περισσότερου νερού. Ενώ μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε μικρότερα σιντριβάνια μακριά για την εποχή, τα μεγαλύτερα σιντριβάνια που δεν μπορείτε να μετακινήσετε θα απαιτούν ένα καλά προσαρμοσμένο κάλυμμα. Ανάλογα με το μέγεθος, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα κάλυμμα επίπλων βεράντας ή ένα κάλυμμα μπάρμπεκιου αν είναι τσιμπημένο.

εξωραϊσμός σιντριβάνι Salisbury

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το πώς να χειμωνιάσετε τα υδάτινα χαρακτηριστικά σας στην Αλμπέρτα ή εάν χρειάζεστε προμήθειες για να ολοκληρώσετε τη δουλειά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε ή να επισκεφθείτε το Salisbury Landscaping. Η ομάδα μας θα χαρεί να σας βοηθήσει με όλα τα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσετε ότι τα σιντριβάνια σας και άλλα υδάτινα στοιχεία προστατεύονται καθ‘ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Schreibe einen Kommentar