Αναβίωση ενός ποταμού με σχεδιασμό τοπίου

7
Αναβίωση ενός ποταμού με σχεδιασμό τοπίου
image_pdf

ΤΟρίστε κάτι σχετικά με το ότι η άλκες είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ενός έργου που σηματοδοτεί ότι αυτή δεν είναι μια μέση δουλειά τοπίου. Και, το έργο Blue River Habit and Restoration που πραγματοποιήθηκε το 2017 στο Κολοράντο σίγουρα δεν ήταν συνηθισμένο.

Σχεδιασμός τοπίου

Ένα καθιστικό στις όχθες του Blue River στο Κολοράντο διαθέτει βράχους ποταμού κάτω από τα πόδια. (Φωτογραφίες: Rocky Mountain Custom Landscapes, Inc.)

Οι σκιέρ πιθανότατα αναγνωρίζουν το Breckenridge, CO για τις παγκοσμίου φήμης κορυφές του, αλλά αυτό που καλύπτει το χιόνι το χειμώνα δεν φαίνεται απαραίτητα τόσο ένδοξο την άνοιξη. Βρίσκεται ακριβώς δυτικά του Continental Divide, αυτή η περιοχή εγκαταστάθηκε αρχικά από ανθρακωρύχους που απογύμνωσαν τη γη και άφησαν σωρούς από βραχώδη απορρίμματα στο πέρασμά τους. Οι εργασίες συνεχίζονται για περισσότερες από δύο δεκαετίες για τον καθαρισμό των ερειπίων και τη βελτίωση της αλιείας κατά μήκος του Blue River, ο οποίος αποστραγγίζει την περιοχή και παρέχει πόσιμο νερό για την περιοχή του μετρό του Ντένβερ.

Στην πραγματικότητα, η έκδοση του 2017 του έργου αποκατάστασης ποταμού κέρδισε ένα ασημένιο βραβείο για το γραφείο Eagle, CO της Rocky Mountain Custom Landscapes, Inc. Αυτό το βραβείο ήταν μέρος των Βραβείων Αριστείας 2018 (ACE) για την Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Τοπίου ( NALP).

Ο Brian Wells, διευθυντής κατασκευής της Rocky Mountain Custom Landscapes για αυτό το τμήμα του έργου, λέει ότι ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα φυσικό πάρκο όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πεζοπορία κατά μήκος του Blue River βόρεια της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής του Breckenridge και να αποκαταστήσουν ένα τμήμα του ποταμού κατά μήκος Coyne Valley Road και Colorado Highway 9.

«Μας συνέστησε η DHM Design (με έδρα το Ντένβερ), η οποία έκανε τη συνολική σχεδίαση», λέει ο Wells. «Είχαμε κάνει κάποια δουλειά μαζί τους στην περιοχή του Άσπεν. Ήταν μια διαδικασία υποβολής προσφορών, και υπήρχαν συνολικά τρεις προσφορές, αλλά μας ανατέθηκε η σύμβαση».

Ο Wells προσθέτει ότι οι εβδομαδιαίες συναντήσεις μεταξύ του Stephen Ellsperman και του Jason Jaynes του DHM και της Shannon Smith, που επέβλεψε το έργο για την πόλη του Breckenridge, συνέβαλαν σε μια πολύ συνεκτική ομάδα που συνέβαλε στην επιτυχία του έργου.

Το Hardscape παρουσιάζει χώρους καθιστικού

Οι εργασίες σκληρού τοπίου αποτελούνταν από τρεις χώρους καθιστικού με ένα μονοπάτι που διέρχεται από την περιοχή του έργου και στη συνέχεια εργασίες στον ίδιο τον ποταμό.

«Το μονοπάτι είναι ψιλά σπαστήρα γρανίτη—απλώς κονιοποιημένος γρανίτης», λέει ο Wells. «Είναι περίπου τρία πόδια πλάτος και το βάλαμε σε βάθος τεσσάρων ιντσών και κάναμε μια πραγματική χαλαρή συμπίεση. Η ιδέα είναι ότι το μονοπάτι θα διαβρωθεί και θα μπει στο έδαφος καθώς οι άνθρωποι και η άγρια ​​ζωή επιλέγουν τον δικό τους δρόμο. Αλλά, ειλικρινά, θα περάσουν χρόνια αργότερα».

Οι ίδιοι οι χώροι καθιστικού είναι επίσης λίγο άτυποι. Πρόκειται για ενσωματωμένες πλακόστρωτες περιοχές που είναι πλήρως διαπερατές. Για αυτό το έργο η εταιρεία χρησιμοποίησε ποτάμιο βράχο από 3″ έως 5″ σε μέγεθος—συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από το εργοτάξιο—σε βάση με άμμο.

«Χρειάστηκε λίγος πειραματισμός με το μέγεθος του βράχου, ώστε να συμπιέζεται σωστά και να νιώθει ακριβώς κάτω από τα πόδια σας», λέει. „Το θέμα είναι να γίνει σωστό το υπόστρωμα, αλλά μόλις το βάλουμε εκεί και συμπιέσουμε με την άμμο και το υλικό πλήρωσης, είναι στερεό και φαίνεται υπέροχο.“

Η εμφάνιση και η απόδοση μέχρι στιγμής ήταν αρκετά καλές ώστε η Rocky Mountain Custom Landscapes ενσωματώνει τώρα το ενσωματωμένο λιθόστρωτο τοπίο στην εργασία για μερικούς από τους πελάτες της σε κατοικίες ανώτερης κατηγορίας ως εναλλακτική λύση στα αίθρια flagstone.

«Μπορείς να το εγκαταστήσεις και να το ξεχάσεις», παρατηρεί ο Γουέλς. «Διατηρεί τον εαυτό του. φαίνεται φανταστικό και η ανταμοιβή ανά δολάριο είναι εξαιρετικά υψηλή».

Σχεδιασμός τοπίου

Η προσέλκυση άγριας ζωής στην αποκατεστημένη περιοχή ήταν ένας από τους στόχους του έργου. Άλκες, άλκες και ελάφια έχουν εμφανιστεί όλο και περισσότερο στην περιοχή. Εν τω μεταξύ, αυτό το τμήμα του Μπλε Ποταμού είναι μια αισθητικά και λειτουργικά ευχάριστη περιοχή για να απολαύσουν και οι άνθρωποι. (Φωτογραφίες: Rocky Mountain Custom Landscapes, Inc.)

Όχθες και φυτεύσεις ποταμών

Οι εργασίες στον ποταμό περιελάμβαναν βαθμολόγηση, εκσκαφές και επίχωση, αν και ο Wells λέει ότι μέρος της έκτασης περιλάμβανε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως υγρότοποι που δεν διαταράχθηκαν.

«Κάναμε έλεγχο της διάβρωσης κατά μήκος του ίδιου του ποταμού με φυτεύσεις υγροτόπων και πλέγμα ινών κατά μήκος των άκρων», εξηγεί. «Τοποθετήσαμε επίσης ογκόλιθους και μερικούς κορμούς αδιεξόδου για να δημιουργήσουμε βιότοπο για τα ψάρια, επειδή θέλουν πραγματικά να ενθαρρύνουν το ψάρεμα με μύγες».

Λόγω της κατάστασης του ποταμού μέσω της τοποθεσίας του έργου, έγιναν προσπάθειες σε μια όχθη για εξοικονόμηση φυτικού υλικού και ανάμειξή του με νέες φυτεύσεις. Ωστόσο, η άλλη πλευρά είχε εξορυχτεί και ήταν άγονη.

Όλες οι φυτεύσεις είναι εγγενείς στην περιοχή, αλλά χρειάστηκαν πρόσθετη προσπάθεια από την πλευρά του Rocky Mountain Custom Landscapes για να λειτουργήσουν.

„Πολλά από αυτά ήταν απολύτως βραχώδες χώμα, το οποίο έπρεπε να είναι καλοντυμένο“, λέει ο Wells. «Είχαμε 3″ έως 4″ χώμα που ήταν καλυμμένο σε πολλές περιοχές.»

Ενώ πολλές από τις φυτεύσεις ήταν ανώριμες, το έργο ενσωμάτωσε ορισμένα αειθαλή φυτά στην περιοχή των οκτώ ποδιών.

Κάπως εκπληκτικά, η περιοχή του έργου περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα άρδευσης 24 ζωνών που αποδίδει 55 γαλόνια ανά λεπτό. Ο Wells εξηγεί ότι η απόφαση για άρδευση βασίστηκε στο ότι το 2017 βρισκόταν στο τέλος μιας ξηρασίας στην περιοχή. Υπήρχε η επιθυμία να βλαστήσει αυτό που περιγράφει ως σημαντική ποσότητα σποράς πάνω από το φυτικό υλικό, καθώς και να διατηρήσει τα δέντρα και το φυτικό υλικό την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί ξηρασία.

«Το 2017 το ποτίσαμε αρκετά, αλλά προς το τέλος εκείνης της σεζόν αρχίσαμε να μειώνουμε τα όρια», λέει. «Την περασμένη σεζόν το είχαμε μειώσει σε δύο ημέρες την εβδομάδα και θα δούμε πώς θα πάει φέτος με βάση το χιόνι και την υγρασία. Θα περίμενα ίσως δύο μέρες την εβδομάδα, αν και απογειώθηκε και καθιερώθηκε αρκετά καλά».

Προστασία φυτών και άλκες

Περισσότερο από συνθήκες ξηρασίας επηρέασαν το έργο. Σε υψόμετρο 9.600 πόδια, το Breckenridge έχει μια σύντομη κατασκευαστική περίοδο.

«Ο καιρός ήταν λίγο δύσκολος, τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της σεζόν μας», λέει ο Wells. „Ο καιρός ήταν μια τεράστια πρόκληση για να ξεκινήσω την άνοιξη και μετά να προσπαθήσω να ολοκληρώσω τη δουλειά.“

Όπως ήταν το Rocky Mountain Custom Landscapes πέρασε τέσσερις μήνες στην τοποθεσία το 2017 και δύο επιπλέον μήνες το 2018.

Ωστόσο, οι φυτεύσεις είναι αυτές που τελικά δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο έργο. Ο Γουέλς λέει ότι οι άλκες, οι άλκες και τα ελάφια που χρησιμοποιούν την περιοχή και τελικά θα βοηθήσουν στη δημιουργία των μονοπατιών μέσα από αυτήν, θεώρησαν το νέο πράσινο ως -σύμφωνα με τα λόγια του- «γκουρμέ σαλάτα» και ανακάλυψαν πώς να διατηρήσουν τις φυτεύσεις στο έδαφος. κάποιο ξύσιμο του κεφαλιού.

Σχεδιασμός τοπίου

Οι εργασίες σε ένα τμήμα του Μπλε Ποταμού περιελάμβαναν βαθμολόγηση, ανασκαφή και επίχωση. Μέρος της έκτασης περιλάμβανε περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως υγρότοποι που δεν έπρεπε να διαταραχθούν. (Φωτογραφίες: Rocky Mountain Custom Landscapes, Inc.)

«Χρησιμοποιήσαμε μερικά σπρέι φυσικού τύπου», λέει. «Σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο πράγμα που θα λειτουργούσε ήταν η προσωρινή κάλυψη μετάλλων γύρω από τα μεγαλύτερα δέντρα».

Όλη η εξέταση θα αφαιρεθεί τελικά, αλλά προς το παρόν, παραμένει μέχρι να εδραιωθούν καλύτερα τα πράγματα. Και, ο Wells λέει ότι οι εισβολές ζώων είναι σημάδι επιτυχίας για τη δουλειά.

«Ο στόχος του έργου είναι να προσελκύσει την άγρια ​​ζωή», λέει. «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουν την περιοχή, μαζί με τους ανθρώπους, επομένως είναι πραγματικά «η αποστολή έχει ολοκληρωθεί» εάν έρχονται ήδη».

Στο μεταξύ, το Rocky Mountain Custom Landscapes εξακολουθεί να εργάζεται στο Blue River. Ο Wells λέει ότι η εταιρεία πέρασε ένα μέρος του καλοκαιριού του 2018 νοτιότερα στο ποταμάκι ενσωματώνοντας πολλά από τα ίδια φυτά και υλικά σκληρού τοπίου και επέστρεψαν σε αυτήν την τοποθεσία μόλις το επέτρεψε ο καιρός, με στόχο ολοκλήρωσης γύρω από την Ημέρα Ανεξαρτησίας φέτος.

Ο Schipper είναι συγγραφέας και συντάκτης που ειδικεύεται στις εκδόσεις B2B. Είναι συνεργάτης της Word Mechanics, με έδρα το Palm Springs, CA.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected]

Schreibe einen Kommentar